Afbeelding

Veel eigen talent op zittingsavonden Paplippels

Carnaval Carnaval 702 keer gelezen

KELDONK | In een uitverkochte 'Pappot' brak op vrijdag 10 januari om klokslag 19.30 uur het moment aan om het 39ste zittingsweekend te openen van CS de Paplippels in Keldonk. Vrijdag en zaterdag werd er een bomvol programma gepresenteerd met vele Keldonkse artiesten en leuke andere acts. Het waren twee bijzondere avonden met op vrijdag de onthulling van Prins Fabian d'n Urste en prinses Marleen.

De meiden van Dance 2 Enjoy verzorgden, samen met alle leden van CS de Paplippels, een spectaculaire opening. Het was verrassend dat ook de dames en de heren van de club onderdeel waren van de dans, met als mooie afsluiting van deze act een solo van het prinsenpaar. De muzikale omlijsting was op vrijdag in handen van De Durdauwers en op zaterdag door Bende bé de bend.

Na de spetterende opening van de avonden deden de kleinste dames van Dance2Enjoy 2cute een geweldige dans, waarna Toneelvereniging Plankwerk met hun sketches Wat als…? hun talenten lieten zien. Vervolgens was het tijd voor het volgende dansoptreden van de meiden van Dance 2 Enjoy groep 1, 2 en 3. Later op de avond mochten de bezoekers nog een keer genieten van deze groepen tijdens de showdans.
Ook de programmamakers hadden er dit jaar weer een geweldig stuk van gemaakt met Circus Rendac. De circusdirecteur had moeite om haar Löwen in toom te houden. Gelukkig kwam Mombassa weer tot leven.

Een zittingsweekend zou geen geweldig weekend zijn zonder de jaarlijks terugkerende Tonproaters met dit jaar op vrijdag Frans Bevers (Ciske) als 'bedrijfslijder' van een supermarkt en op zaterdag Marlon Kicken die als Johnny Glitter vertelde hoe zijn leven eruit ziet. Dat deed hij uiteraard op zijn satirische en humoristische wijze. Uitgedost als hippies uit de jaren '70 werden door de Trubbeltrutten & friends in de zaal gezocht naar slachtoffers die mee moesten naar het podium. Ze maken er elk jaar weer een prachtig optreden van met hun mooie liedjes.
De grootste verassing van dit weekend was na zeventien jaar van afwezigheid de terugkeer van DOS. Onder andere Macbeth, ridders met stokpaardjes, Sinterklaas en Salmonella maakte er weer een komisch optreden van.

Vrijdagavond was het weer tijd voor Prins Geert d'n Urse en prinses Ine om te vertrekken en plaats te maken voor het nieuwe prinsenpaar. Buurtvereniging de Kuilgaerd verzorgde de afvoer door een mooi sprookje rondom de Prinsenhoeve, waarbij Geert en Ine uiteindelijk het podium verlieten als kikkers. Na de afvoer was de spanning om te snijden, want de onthulling kwam steeds dichterbij. De dames en heren van de vereniging hadden een mooi stuk in elkaar gezet met als thema de voorbereiding van carnaval 2020, dit jaar voor het eerst in 't Span. Ze denken alles geregeld te hebben, maar wat dan…er is nog geen prins?! De prinsencommissie gaat langs bij verschillende Paplippels die het om verschillende redenen allemaal niet konden worden, waarna uiteindelijk met een geweldige onthulling Prins Fabian d'n Urste en prinses Marleen tevoorschijn kwamen als nieuw prinsenpaar van Paplippelland. Het belooft een geweldige carnaval te worden dit jaar in Keldonk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant