Pronkzitting Reigers als vanouds groots [+audio] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De André Vieu groep vol in actie
De André Vieu groep vol in actie (Foto: Aard van Hoof)
+audio

Pronkzitting Reigers als vanouds groots

  •   keer gelezen   Carnaval

ZIJTAART – Het is elk jaar weer een zekerheidje als het gaat over de pronkzittingen van carnavalsclub De Reigers. Twee dagen lang zetten lokale, maar ook ingehuurde artiesten, hun beste beentje voor. Tot een in de nok uitverkocht Dorpshuis kreeg eenieder weer waar voor zijn geld. Het beste gedeelte was dat van na de pauze, maar dat was er dan ook een van de buitencategorie.

De presentatie was dit jaar in handen van Nicole en Susan die dat verfrissend deden met als vaste intermezzo's video filmpjes. Parodieën  op het door RTL-4 uitgezonden televisieprogramma 'Chantal blijft slapen' Ondanks het wat rumoerige achtergrond geluid in de filmpjes, leuk bedachte items. De vaste waardes met de diverse categorieën dansmariekes is een grote kwaliteitsfactor van de Zijtaartse carnavalsclub. Vooral de allerkleinsten blijven vertederend.

Berry Knapen was in topvorm

Dorpsroddels
De bezoekers werden persoonlijk door Reiger prins Jeroen en zijn adjudant Twan welkom geheten, die hiervoor in de ton was gaan staan. Jeroen had nog een presentje voor de niet grote prins Marco van de Zandhazen: een zitkussen wat met grote hilariteit ontvangen werd. Marco was een van de vele dorstlustige hoogheden die vrijdagavond in het dorpshuis aanwezig waren. The big five nam plaats op de reservebank van VOW die een wedstrijd speelde tegen carnavalsclub De Reigers. Op die bank werden de mooie, maar ook onverkwikkelijke dorpsroddels nog eens besproken. Dapper gebracht, maar zo vroeg op de avond is de steun van het drankgelach in de zaal nog onontbeerlijk. De laatste nummers voor de pauze waren ingeruimd voor het sprookje van de ZOT en de The Masked Singers van de raad van elf.

Dakdekker
Tonvirtuoos Berry Knapen bracht een weergaloze buut als Rinus de Dakdekker. De ervaren Knapen zette het publiek naar zijn hand. Met veel snedige en schuine toespelingen op het woord: dakdekken gaf dat continu lachsalvo's. De meest muzikale topper was zeker weer Stan van Hoof met hulp van Gonny, Wilma en Paul. Stan, met zijn cursus mindlessness, trok met zijn gitaar zingend de zaal in en eindigde weer op het toneel. De Dansgroep return was prachtig met een onverwacht intermezzo van drie leden van de raad van elf (laatste door Berry Knapen genoemd als groep begeleid wonen) die tussen de meiden in hun danstalenten toonden en die waren niet gering. Het cabaret kwam van de Eindhovense groep: Jeroens Clan die een van de vele toppers waren in het Dorpshuis. Een wervelende show van de zwarte dansmariekes, die absoluut een van de pareltjes zijn van de reigers, en een mooie André Vieu playback act van Meer As 11 besloten de avond. Vooral de mooie achtergrond en de gebrachte walsen met een nep-Heino (Blau blüht der Enzian) gaf uit  volle borst meegezongen door de zaal een staande ovatie. Een mooie avond in de prachtige locatie het dorpshuis met een enthousiast publiek kwam aan zijn einde. Zaterdagavond (vanavond) is er de tweede zitting en ook die is helemaal uitverkocht.

Gesprek met de prinsen Bart Dun Urste van Empeldonk,Prins Fabian van De Paplippels uit Keldonk en Prins Mark van De Oivers. Voor allen de vraag waar kijk je het meeste naar uit?


HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player


 

Meer berichten