'Fiste doe je in het Reigersnest en dan natuurlijk bij Kleijngeld' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Café Zaal Kleijngeld in Zijtaart heeft een vol carnavalsprogramma.
Café Zaal Kleijngeld in Zijtaart heeft een vol carnavalsprogramma. (Foto: Ties van Dooren)
Carnaval

'Fiste doe je in het Reigersnest en dan natuurlijk bij Kleijngeld'

  •   keer gelezen   Carnaval

ZIJTAART | Bij Café Zaal Kleijngeld in Zijtaart start carnaval op vrijdag 21 februari. Het grote feest eindigt op donderdag (!) 27 februari. "Fiste doe je in het Reigersnest en dan natuurlijk bij Kleijngeld", aldus Franc Kleijngeld, eigenaar van het Zijtaartse uitgaanscentrum.

Het Spaarkas lichten in Kleijngeld begint vrijdag vanaf 19.00 uur. Zaterdag is het Zijtaartse café, zaal en feesttent al om 11.55 uur geopend. Op drie area's is er dan van alles te doen. "Met een buiten feesttent. Optreden van Flabbergasted dj Act en 's avonds is het party time met dj Kevin. Het publiek komt met grote bussen uit alle windstreken gereden om de mooiste optocht uit de regio te bekijken", vertelt Franc.

Het café en de patatterij gaan zondag vanaf 17.00 uur open. De deuren van de zaal openen zich om 19.00 uur. Kleijngeld krijgt dan onder andere bezoek van carnavalsverenigingen De Reigers en de Kuussegatters en van de eigen Zijtaartse trots de Boemelaars.
Op maandag worden er 's avonds oude carnavalshits gedraaid en in de zaal is er in samenwerking met de jeugdcommissie van De Reigers een jeugddisco.
De kindermiddag in de zaal van Kleijngeld, georganiseerd in samenwerking met JAZ, start dinsdag om 15.00 uur. Franc: "In de avond nemen we afscheid van het Jeugdprinsenpaar en Prins Carnaval met vervolgens een afsluiting met broodjes ei."
Alsof dat nog niet genoeg is, wordt op donderdag de optocht van Zijtaart teruggekeken op groot scherm. Vanaf 19.00 uur is de jeugd welkom en vanaf 21.00 wordt de film nog een keer vertoond voor volwassenen . Natuurlijk bij Café-Zaal Kleijngeld.

Meer berichten