Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Herald
CORONAVIRUS

Dit jaar géén Hofzittingen in Kuussegat

  •   keer gelezen   Carnaval

VEGHEL | Het bestuur van carnavalsvereniging De Kuussegatters uit Veghel heeft besloten om voor dit jaar een streep door de Hofzittingen te zetten. Gelet op de onzekerheid over het doorgaan van grootschalige evenementen ná 1 september en de voorbereidingstijd die de Hofzittingen kennen is dit besluit nu al genomen. 

In een later stadium beslist het bestuur samen met de Hofzittingscommissie, afhankelijk van de omstandigheden en de voorwaarden die de overheid stelt, of de zittingsavonden mogelijk begin 2021 kunnen worden gehouden.
Tijdens de Hofzittingen in de Koekbouw op de CHV Noordkade presenteert zich traditiegetrouw een keur aan (lokale) artiesten aan het publiek. Ook wordt de nieuwe Prins van Kuussegat onthuld. Normaal vinden deze drie avonden in november plaats.

Veiligheid
Uit het oogpunt van veiligheid en de onzekere situatie heeft het bestuur bovendien besloten voorlopig tot en met 31 december 2020 géén carnavalsactiviteiten te organiseren.

Heel Veghel Zingt Mee
In het licht van de Coronamaatregelen van de overheid werd eerder al bekendgemaakt dat Heel Veghel Zingt Mee en de Vaderdag Vlooienmarkt dit jaar niet door gaan. Reeds aangeschafte tickets voor Heel Veghel Zingt Mee blijven geldig voor volgend jaar. Dan wordt het grootste meezingevenement van Veghel gehouden op zaterdag 19 juni 2021 en de vlooienmarkt een dag later.

Meer berichten