Miranda van den Akker.
Miranda van den Akker. (Foto: )

OMA’s debuteren tijdens Hofzittingen: ‘Ik vind het wel spannend, maar het gaat heel erg leuk worden’

  •   keer gelezen   Carnaval

De Hofzittingen komen steeds dichterbij. En dat is voor velen een druk weekend. Zo ook voor Miranda van den Akker. Zij mag dit jaar voor het eerst op het grote podium staan. Samen met vrouwen en partners van de OPA’s (oud-prinsen en -adjudanten), vormen zij dit jaar de gezellige groep genaamd de OMA’s. “Ik vind het wel spannend, maar het gaat heel erg leuk worden”, zegt Miranda. 

Het ging er al langere tijd over, maar nu het is dan toch zo ver… Dit jaar hebben een aantal dames de stoute schoenen aangetrokken en doen ze mee met een act tijdens de Hofzittingen. “Er is al een carnavalscommissie die de OPA’s heet, dat zijn enkele oud-prinsen en - adjudanten. Wij noemen onszelf de OMA’s omdat we de vrouwen of partners van de OPA’s zijn.”
Nooit eerder presenteerde deze groep dames zich als de OMA’s. Inmiddels zijn er 31 vrouwen bij aangesloten en wordt er volop gerepeteerd voor de Hofzittingen. “We nemen het repeteren uiterst serieus. De opkomst bij de repetitie is groot. Naast flink oefenen is het ook heel gezellig iedere week. Ik hoor veel positieve en enthousiaste geluiden over onze groep. We hebben er zin in. Tijdens de Hofzittingen staan wij drie dagen op het podium. Vrijdag treden we op tijdens de onthullingsavond van de nieuwe Prins en zijn adjudanten. Op zaterdag zijn we bij de onthulling van het nieuwe boerenbruidspaar en aansluitend de feestavond. En op zondag treden we nog een keer op bij de matineemiddag waar onder het genot van een drankje en een culinair diner wordt gekeken naar de Hofzittingshow. Het lijkt ons heel leuk om op te treden bij de matineemiddag. Een nieuwe act van de OMA’s en een nieuwe invulling van de Hofzittingen. Reden genoeg om zondag te komen kijken naar de carnavaleske Hofzitting terwijl er wordt gedineerd aan mooie tafels”, sluit Miranda af.
De Hofzittingen van CV de Kuussegatters zijn op 19, 20 en 21 november in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Kaartverkoop via: www.kuussegatters.nl. Kaarten kosten voor vrijdag en zaterdag 22 euro en voor de zondag matineemiddag 44 euro inclusief diner.

Meer berichten