Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Christ Broks en Frans van den Broek met 'duistere' Zijtaartse zaken (Foto's: Aard van Hoof)
Christ Broks en Frans van den Broek met 'duistere' Zijtaartse zaken (Foto's: Aard van Hoof)

Bruisende pronkzitting van Zijtaartse Reigers

  •   keer gelezen   Carnaval

ZIJTAART – Geen parkeerplek was er meer te vinden rond het voormalige klooster in Zijtaart. Vrijdagavond was er de eerste van twee pronkzittingen van carnavalsvereniging De Reigers. Dans, zang en een gulle lach, het was er allemaal. In een uitverkochte zaal werd het vier uur lang genieten van een gevarieerd leuk programma.

Stipt om acht uur opende presentator Wiljan van Hoof de avond. Voorzitter Mari Bekkers verwelkomde de vele bevriende carnavalsverenigingen met hun respectievelijke prinsen. De Paplippels uit Keldonk, De Zandhazen uit Boerdonk, De Uilen uit Erp en carnavalsvereniging Papgat uit Sint Oedenrode. Bekkers verwelkomde tevens de wethouders Riny van Rinsum en Jan Goijaarts van de gemeente Veghel. De avond begon traditioneel met een optreden van de totale dansgarde van De Reigers, waar nog altijd de kwaliteit vanaf spat. Vooral de paarse piepjonge garde blijft een vertederend plaatje.

Harten 4 zette al meteen de toon voor de avond. Een leuke zanggroep van vier meiden met een ludieke sneer richting de gemeentelijk afvaardiging: De N279 door Zijtaart. Die mag er nooit komen en werd in vocale vorm aangeboden. De rijdende rechter, Zot en de immer aanwezige slagwerkgroep, ze waren er allemaal. Ons Jongens uit Deurne waren allen lid van de fanfare en was de laatste act voor de pauze. OK B Zegge brengt met Frans van den Broek en Chris Broks elke pronkzitting 'duistere' Zijtaartse zaakjes aan het licht. Het duo wist te melden dat er mensen waren in Zijtaart, die de Heilige Mis op TV volgden en met de collecte naar een andere zender schakelde. Tina Turner, Stevie Wonder en The Supremes gaven een fraai Motown optreden. Rob Verschuren uit Breugel zorgde als tonprater voor veel lachsalvo's . Het was al zaterdagmorgen wanneer Wiljan van Hoof alle deelnemers naar het toneel sommeerde voor de grandfinale van een heerlijke avond.

Maandagmorgen in programma -Wakker worden met SkyLine- tussen 07.00 en 09.00 uur gesprekken met onder anderen Prins Bas d'n urste en Prins Daan d'n urste van respectievelijk de Paplippels en De Oivers. Hier alvast een tweetal previews. 


Beluister hier het fragment
Beluister hier het fragment

Meer berichten