Natasja de Groot in de 'bakkerij' van het Pietenburo.
Natasja de Groot in de 'bakkerij' van het Pietenburo.

Samenwerking Veghel Centrum en Noordkade tijdens Pietendag

Centrum 2.236 keer gelezen

VEGHEL | Natasja de Groot is sinds kort interim-voorzitter van het bestuur Veghel Centrum. Natasja, vooral bekend van de bibliotheek, volgt Leo Rijkers op die een stapje terugdoet. Zondag wordt de jaarlijkse Pietendag in het centrum van Veghel gehouden. Dit jaar in samenwerking met de Noordkade.

Natasja, die deze nieuwe functie maximaal een jaar wil vervullen, vertelt wat er zondag zoal te doen is. "De winkels zijn dan open en ook het pietenburo in het Raadhuis opent haar deuren. Op het Molenwiekenplein komt Sinterklaas op bezoek. Hij is er rond 13.30 uur en blijft totdat hij moe is. Er lopen door het centrum verschillende pieten en er is veel muziek."

Ook is er een samenwerking met de Noordkade. Natasja wil de samenwerking met de Noordkade intensiveren. Er rijdt zondag in ieder geval een gondeltreintje op en neer. Natasja: "We staan er allebei positief in. Je moet elkaar versterken. Dit is een eerste stap." Op de Noordkade is dit weekend ook van alles te doen, waaronder het tweejarig bestaan van de Proeffabriek en het Al!ve & K!ck!ng festival op zondag.
Natasja blijft gewoon druk met haar eigen werkzaamheden bij onder andere de bieb en als drijvende kracht achter de Veghelse quiz. De komende tijd wordt er een functieprofiel opgesteld. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich melden. "Er ligt genoeg werk. Het laten lopen, is geen optie."

De winkels zijn zondag 26 november geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het pietenburo is te bezoeken tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De kosten? 50 eurocent. Op zondag 3 december zijn de winkels ook open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant