Willy van Erp (eigenaar Intersport Veghel) vertrekt met pijn in het hart uit Veghel.
Willy van Erp (eigenaar Intersport Veghel) vertrekt met pijn in het hart uit Veghel.

Intersport vertrekt 'met pijn in het hart' uit Veghel

Centrum 4.326 keer gelezen

VEGHEL | Intersport vertrekt na 37 jaar uit Veghel. Dat maakte Willy van Erp deze week bekend. De eigenaar ziet steeds meer klanten de stap van Veghel naar Uden zetten en trekt daaruit zijn conclusies.

Het is een vertrek met pijn in het hart, vertelt eigenaar Willy van Erp: "We zijn hier in 1981 met onze eerste winkel gestart, op de Zuidkade toen. In Veghel ligt onze basis. Vanuit hier zijn we gegroeid, met inmiddels ook twee winkels in Uden. Bovendien hebben we in Veghel nog steeds veel klanten, zowel particulieren als verenigingen. Gevoelsmatig horen we in Veghel thuis." Maar toch vertrekt Intersport. "Iedereen ziet dat de bezoekersaantallen in het centrum van Veghel ieder jaar verder teruglopen. Ook zien wij dat steeds meer klanten uit Veghel en de kerkdorpen naar onze Superstore in Uden gaan. Daar hebben we meer ruimte, meer afdelingen (waaronder ski, wandel/outdoor, sport casual) en veel bredere collecties. De consument kiest en kiest heel nadrukkelijk voor een groter winkelaanbod, in dit geval Uden. Wij volgen die consument."

'Meer centra haken af'
Willy van Erp ziet wel degelijk potentie in het centrum van Veghel, maar dan in een uitgeklede en compactere vorm, zoals onlangs werd geopperd door de nieuwe centrummanager. "Veghel heeft veel leegstand, maar is daarin in Nederland echt geen uitzondering. Consumenten vinden steeds meer online. Als ze een centrum bezoeken, willen ze dat het daar gezellig is met heel veel aanbod én sfeer."

Boodschappencentrum
Veghel moet nog nadrukkelijker een boodschappencentrum worden, stelt Willy. "Daar is niks mis mee, maar dat sluit niet aan bij onze winkelfilosofie en stelde ons dan ook voor de vraag of het realistisch is om onze winkel in Veghel open te houden. Of dat het beter is om alle energie in onze winkels in Uden te steken. Wij kiezen voor dat laatste."

Medewerkers
Op 16 november start de leegverkoop. Op maandag 31 december is de winkel voor het laatst open. De medewerkers uit Veghel verhuizen daarna mee naar Uden, naar Intersport Superstore, dat met ruim 3.000 m2 winkeloppervlak als een van de grotere Intersport-filialen van Nederland geldt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant