Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Janine Heethuis (Jes Lingerie), Simone Marinus (Siepie's Edelstenen & Mineralen), Miranda Paling (De Zaak) en Geert vd Hagen (Bakkerij Verhoeven).
Janine Heethuis (Jes Lingerie), Simone Marinus (Siepie's Edelstenen & Mineralen), Miranda Paling (De Zaak) en Geert vd Hagen (Bakkerij Verhoeven).

Twee nieuwe winkels en twee ondernemers verhuizen: 'Er gebeurt van alles in de Kalverstraat'

  •   4855 keer gelezen   Centrum

VEGHEL | De Kalverstraat in Veghel krijgt er twee nieuwe ondernemers bij. Op 1 februari opent Jes Lingerie haar deuren. Ze krijgt er direct een nieuwe buurvrouw bij, want damesmode De Zaak gaat op 1 maart open. Twee zaken, Bakkerij Verhoeven en Siepie's Edelstenen & Mineralen, verhuizen naar een andere winkelruimte in de Kalverstraat en breiden flink uit. Beide winkels worden drie keer zo groot.

Centrummanager Dirk Lammers is verguld met deze ontwikkelingen in de Veghelse winkelstraat. "Er gebeurt van alles in de Kalverstraat. Dit is een goede ontwikkeling voor het hele centrum. Ik hoop dat dit de start is van meer bedrijvigheid en reuring. Ik ben hier in ieder geval heel blij mee."

Jes Lingerie
Eigenaresse Janine Heethuis:
"De inkoop heb ik inmiddels gedaan. Het assortiment bestaat straks onder andere uit lingerie (ook grote maten), nachtmode voor jong en oud en badmode (zowel bikini's als badpakken). Het is een bewuste keuze om niet als franchiser aan de slag te gaan. Nu heb ik alles zelf in de hand. Alles wat wij straks verkopen, wordt door mij uitgezocht. Mijn ouders hebben een winkel gehad in Veghel en zelf ben ik werkzaam geweest in de detailhandel, maar ik wilde eigenlijk altijd al een eigen zaak. Dit pand kwam vrij en de thuissituatie vormde geen obstakel. De puzzelstukjes vielen in elkaar en het was nu of nooit. Dus toen besloot ik er vol voor te gaan. Een winkel zoals Jes Lingerie is er in Veghel nog niet. Iedereen kan hier slagen. 1 februari gaan de deuren open en dan is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen."

Janine Heethuis komt in het pand te zitten waar voorheen friettent De Pomp zat.

De Zaak
Eigenaresse Miranda Paling:
"Ik heb jaren in de Kalverstraat bij Beekwilder gewerkt. De straat heeft mindere tijden gekend, maar nu is er weer van alles aan de gang. Voor mij een mooi moment om in te stappen. Mijn man staat er voor 300 procent achter. In eerste instantie richt ik me op de vrouw. In De Zaak wordt dameskleding en aanverwante artikelen verkocht. Op den duur zou ik het leuk vinden om ook mannenmode toe te voegen aan ons assortiment, maar ik begin voorzichtig. Eerst wil ik dit goed wegzetten en dan kijken we weer verder. Het pand leent zich er ook voor om eventueel uit te breiden. Het is echt een grote ruimte. De toonbank maken we zelf. Samen met mijn man zijn we flink aan het klussen. We zijn erg blij dat we deze stap hebben gemaakt. Het gaat om betaalbare mode voor iedereen vanaf eind basisschool. Alleen kinderkleding doen we niet. Veghel zit te wachten op zo'n soort winkel en ik kan niet wachten totdat we open gaan. De Zaak gaat op 1 maart open."

Miranda Paling wordt de nieuwe buurvrouw van Janine. 

Siepie's Edelstenen & Mineralen
Simone Marinus van Siepie's:
"Het is tijd voor de volgende stap. Wij verhuizen naar de buren en worden drie keer zo groot. Het assortiment wordt uitgebreid en er komen producten bij, denk aan: klankschalen en yoga-artikelen. Ik vind de Kalverstraat echt een gezellige straat en het wordt nog leuker, want mijn zus komt in de winkel werken. Wij zijn echt vier handen op één buik. Naast de verkoop van onder andere edelstenen gaan we ons ook meer richten op workshops op spiritueel gebied. De bovenverdieping van het nieuwe pand is namelijk ook van mij. Daar zitten overigens nog kleine kamers die te huur zijn. Voor lange en korte periodes en qua tijden erg flexibel. Het moet wel spiritueel gerelateerd zijn. Op 24 februari is de opening."

Siepie's verhuist naar het pand ernaast, maar gaat er qua vierkante meters flink op vooruit. Simone Marinus van Siepie's is trots.

Bakkerij Verhoeven
Geert van der Hagen van Bakkerij Verhoeven:
"Mijn verhuizing laat nog even op zich wachten, maar ook Bakkerij Verhoeven wordt drie keer zo groot. We zijn uit onze jas gegroeid. Daarnaast komt er een lunchroom bij waar plek is voor zo'n 25 personen. De nieuwe winkel, lunchroom en bakkerij komen onder één dak te zitten. Het wordt echt een beleving om straks bij ons binnen te lopen. De bakkerij wordt open en mensen kunnen mee kijken hoe onze bakkers te werk gaan. Verder ben ik bezig met een hoop nieuwe dingen en een uitbreiding van het assortiment. Wat precies? Dat blijft nog even geheim. Ik hoop in juni mijn nieuwe zaak te betrekken."

Bakkerij Verhoeven is op de huidige locatie uit zijn jasje gegroeid. De panden achter Geert wordt de uitvalsbasis.

Centrummanagement
Dirk Lammers:
"Het is mooi om te zien dat er weer nieuw ondernemerschap in het centrum ontstaat. Jonge enthousiaste ondernemers die lef en durf tonen. Dit laat zien dat er markt is voor ondernemen in Veghel Centrum. Volop kansen dus voor andere (startende) ondernemers. Heb je ideeën, plannen of vragen. Neem contact met ons op (centrummanager@cmveghel.nl)."

Meer berichten