Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het Hoefplein, waar het vrijwel altijd druk is, is nu gedeeltelijk blauwe zone. Aan de zijkanten is het vrij parkeren.
Het Hoefplein, waar het vrijwel altijd druk is, is nu gedeeltelijk blauwe zone. Aan de zijkanten is het vrij parkeren.

Parkeersituatie oostelijke kant centrum wordt aangepakt

  •   1711 keer gelezen   Centrum

VEGHEL | De gemeente Meierijstad heeft van enkele ondernemers aan het Hoefplein (pleintje voor de Action en Lidl) begrepen dat zij last hebben van parkeerproblematiek. "Dit was aanleiding voor ons om een parkeeronderzoek uit te voeren voor het oostelijke deel van het Veghelse centrum. Daarbij is onder meer gekeken naar het gebruik van de parkeervoorzieningen aan de Leo van der Weijdenstraat, Bolkenplein, Meierijplein en Hoefplein", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Uit het onderzoek van de gemeente, wat ze op verzoek van enkele ondernemers hebben gehouden, blijkt dat de huidige verdeling van ongereguleerde (vrij parkeren) en gereguleerde (blauwe zone) parkeerplaatsen niet goed is verdeeld.

Het Hoefplein is een van de pijnpunten. 

De verdeling tussen vrije parkeerplaatsen en parkeerplaatsen in de blauwe zone is niet optimaal, gezien de parkeervraag. "Sommige parkeerterreinen zijn namelijk vrijwel altijd volledig bezet, terwijl anderen zelfs tijdens piekmomenten slechts voor circa 70 procent worden gebruikt", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Vrije parkeerplaatsen
De gemeente is voornemens om de blauwe zone aan te passen, zodat de beschikbare voorzieningen beter aansluiten bij de parkeervraag. "Dit zou betekenen dat we het Hoefplein volledig blauwe zone maken; de maximale parkeertijd op het Hoefplein wordt dan twee uur. Op het parkeerterrein aan de Leo van der Weijdenstraat willen we ook (een nader te bepalen aantal) vrije parkeerplaatsen creëren. Dan is daar meer gelegenheid om lang te parkeren", legt een woordvoerder uit.

Bolkenplein = blauwe zone.

Besluit
Het is volgens de gemeente dus wenselijk om de blauwe zone in het oostelijke deel van Veghelse centrum aan te passen. Voordat de gemeente een definitief besluit neemt, wordt er contact opgenomen met omwonenden en stakeholders. "Pas na dit overleg, wordt een verkeersbesluit genomen. Belanghebbenden ontvangen binnenkort een brief van ons waarin we het voornemen toelichten. Ook nodigen we hen uit voor een inloopbijeenkomst in de eerste helft van de maand januari", besluit de woordvoerder.

Links is het vrij parkeren en rechts blauwe zone. De gemeente overweegt om het hele Hoefplein blauwe zone te maken.

Meer berichten