Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Anouk van der Zee is bedrijfsleidster van Bek, Boeken & Bijzonders.
Anouk van der Zee is bedrijfsleidster van Bek, Boeken & Bijzonders.

Bek, Boeken & Bijzonders sluit voorgoed haar deuren

  •   6269 keer gelezen   Centrum

VEGHEL | Bek, Boeken & Bijzonders verdwijnt na ruim 80 jaar uit het winkelbeeld van de Hoogstraat én uit Veghel. "Dat is natuurlijk heel erg jammer. De afgelopen jaren hebben we jaar op jaar de bezoekersaantallen in Veghel Centrum en van onze winkel zien teruglopen", zo laten ze bij de illustere Veghelse boekenwinkel weten. Op 1 juni 2019 sluit de winkel voorgoed zijn deuren.

Ontlezing, webwinkels, internet en e-book/e-readers deden de rest. Bek heeft de teruglopende boekenomzet niet voldoende kunnen compenseren met het 'bijzondere' assortiment, zoals koffie en thee, sigaren, wijnen, kunst- en schildersbenodigdheden. "De economische basis is er niet meer. Er is daarin ook voor de toekomst geen enkele positieve omslag te bekennen. Alhoewel het besluit met veel pijn in het hart is genomen, moeten we constateren dat er geen andere keuze is: want zonder toekomst geen leven."

Icoon
Met de sluiting van Bek, Boeken & Bijzonders verdwijnt een icoon uit Veghel. De winkel is vanwege haar prachtige inrichting meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste winkel van Nederland en stond op vele lijstjes van boekhandels die je gezien moet hebben.
Er wordt binnenkort een grootschalige leegverkoop gehouden. 

Nieuwe invulling pand
Op dit moment wordt gekeken naar de verschillende mogelijkheden voor de nieuwe invulling van het pand aan de Hoogstraat in Veghel. Mede in het kader van de plannen van de gemeente om het centrum met 10.000m2 winkelruimte te laten krimpen.

Meer berichten