Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan, winkels blijven open

  •   1412 keer gelezen   Centrum

VEGHEL | Intertoys, de grootste speelgoedwinkelketen van Nederland, vraagt uitstel van betaling aan. Het bedrijf laat weten dat in tien jaar tijd de verkoop van speelgoed in de winkels is gehalveerd. De winkels blijven voorlopig open. In Veghel is Intertoys gevestigd aan de Molenwieken 23.

De speelgoedwinkel ondervindt veel concurrentie van de online webshops en andere prijsvechters zoals Action.

Grondige reorganisatie
Daarom staat Intertoys aan de vooravond van een grondige reorganisatie. Over de gevolgen hiervan wil het bedrijf nog niks zeggen.
Voor de winkels en het personeel zijn er voorlopig nog geen gevolgen. De winkels blijven dan ook open. Bij Intertoys betreuren ze de onzekerheid, maar ze zien geen alternatief. Het concern is met een aantal partijen in gesprek over een verdere samenwerking.

Blokker
Intertoys werd in 1976 opgericht en is eigendom van het Britse Alteri Investors. Tot december 2017 maakte Intertoys deel uit van Blokker Holding. Eind 2017 maakte Blokker bekend dat Intertoys, met circa 4000 medewerkers, is verkocht aan de Britse Alteri Investors. De speelgoedwinkelketen heeft circa 500 winkels, waarvan ongeveer 450 in Nederland.

Meer berichten