'Koopzondagen anno 2019 moéten anders….. ook in Veghel'
'Koopzondagen anno 2019 moéten anders….. ook in Veghel'

Maandelijkse koopzondag verdwijnt, nieuwe opzet met zes evenementen

Centrum 4.480 keer gelezen

VEGHEL | "Koopzondagen anno 2019 moéten anders….. ook in Veghel", zo laat het Centrummanagement Veghel weten. Samen met Ondernemersvereniging Veghel hebben ze gekozen voor een andere opzet voor de koopzondagen in Veghel. De maandelijkse koopzondag komt te vervallen. In 2019 kiest het Veghelse centrum voor een zestal collectieve koopzondagen. 

"Deze opzet past beter bij een winkelcentrum anno nu. Onze snelle wereld is constant in beweging. Iedereen heeft een drukke agenda en zoekt de beste balans tussen werk, verplichtingen en vrije tijd. Steeds meer wordt gebruik gemaakt van internet-shopping omdat het minder tijd kost. Maar wat doe je als je een leuke middag wil beleven. Een middag met winkelen, beleven en genieten van je vrije tijd. Dat brengt de ondernemers in Veghel terug bij de basis met de slogan: 'Veghel Centrum, centrum van de beleving'", aldus het Centrummanagement.

Wanneer
Veghel Centrum kent in 2019 een zestal collectieve koopzondagen. Op deze zondagen is het de bedoeling dat de winkels in het centrum open zijn en zijn er diverse acties en activiteiten die de basis moeten vormen voor een gezellige winkel zondag. De eerste koopzondag is op 7 april. Dat wordt een modezondag met een circus tintje. "Het centrum is dan versierd, in een kleine buiten-arena is een circus-workshop 'leer als een echte circusartiest', er lopen clowns, steltlopers en andere acts rond. Er zijn een aantal foodtrucks met lekkere hapjes. De horeca gooit haar deuren wagenwijd open en kinderen kunnen zich uitleven op springkussens. Er is een podium en een catwalk, waarop de laatste mode wordt geshowd, die de Hoofdstraat met het Molenwiekenplein verbindt en waar dansgroepen hun laatste moves laten zien", blikt het Centrummanagement vooruit. 
De volgende koopzondagen staat gepland op 5 mei (staat in het teken van Bevrijdingsdag), 30 juni (Jaarmarktkraampjes, zon, zand, water, muziek en Caribisch gevoel), 6 oktober (De catwalk meets art
Een zondag waar we op een bijzonder manier mode en Veghel willen promoten), 24 november (Sint en piet) en 15 december (Kerstmis, met een kerstmarkt).

Toch open op zondag?
Winkeliers die toch open willen op zondag zijn daar vrij in. Centrummanagement: "In de huidige markt spelen ondernemers steeds meer in op de behoeften en vraag van hun consument. Dat kan betekenen dat niet voor elke ondernemer dezelfde koopavond- en koopzondag data gelden. De ondernemers van Veghel maken zelf hun keuze aan de hand van deze behoefte. Zodat de klant centraal staat." Bezoekers van Veghel Centrum vinden hun informatie over openingstijden op de site van hun favoriete winkel. Of kijk op de Facebookpagina en www.veghelcentrum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant