Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Miller & Monroe zit gevestigd op de hoek van het Bolkenplein.
Miller & Monroe zit gevestigd op de hoek van het Bolkenplein.

Miller & Monroe gaat Veghel verlaten: 'Het verbaast mij niet'

  •   4705 keer gelezen   Centrum

VEGHEL | Miller & Monroe, gevestigd op de hoek van het Bolkenplein, gaat Veghel verlaten. De deuren van de modeketen gaan eind april dicht. "Het huurcontract loop af. Op dit moment willen ze niet verder en ook niet investeren in een andere locatie", vertelt centrummanager Dirk Lammers over het naderende vertrek.

In het pand van Miller & Monroe zat voorheen Charles Vögele gevestigd. Charles Vögele ging in januari 2017 failliet en werd overgenomen door Vidrea Retail. Uiteindelijk kwam Miller & Monroe, vernoemd naar het echtpaar Arthur Miller en Marilyn Monroe, terecht in het pand aan het Bolkenplein. "Het is jammer dat Miller & Monroe niet in Veghel wil blijven. Aan de andere kant verbaast het mij ook niet dat de winkel in Veghel gaat stoppen. Miller & Monroe is een keten tussen tafellaken en servet. Je bent er met dit soort formules niet door een boedel over te nemen uit een faillissement en er alleen een andere naam op te plakken. Daar komt echt meer bij kijken, wil je kunnen overleven vandaag de dag. Dat vraagt creativiteit om een vernieuwend en aantrekkelijk concept neer te zetten. Dit mis ik echt bij een formule als Miller & Monroe. Dit wordt dan ook keihard afgestraft door je consument. Daarnaast kan je je ook afvragen of een winkel in deze opzet, met dit assortiment en deze omvang (700m2), nog wel kan in een plaats als Veghel", aldus Dirk.
Het centrummanagement heeft nog voorgelegd om de winkel te her lokaliseren en naar een kleiner winkelconcept te kijken. Dirk vervolgt: "Helaas staat Miller & Monroe hier niet voor open."

Faillissementsaanvraag
Het schijnt bovendien niet goed te gaan met moederbedrijf Vidrea Retail. Meerdere schuldeisers hebben het faillissement van het modebedrijf aangevraagd. Verschillende leveranciers en pandverhuurders zouden al maanden op hun geld wachten, schrijft het FD. Een faillissementsaanvraag van Bierens Incasso Advocaten, dat namens twee leveranciers optreedt, wordt naar verwachting volgende maand behandeld. "Het is erg vervelend voor Veghel, maar hier hebben wij als centrummanagement helaas geen invloed op. Het is een beslissing vanuit het hoofdkantoor", stelt Dirk.

Action
Er lopen momenteel gesprekken met Action en Lidl om deze winkels te vergroten en op de huidige locatie twee mooie winkels te realiseren. Ook hier lopen de onderhandelingen stroef vindt Dirk. "Action heeft op dit moment geen prioriteit om uit te breiden. De focus ligt daar op het openen van nieuwe winkels." 

Lidl
Lidl heeft nog geen klap gegeven op een eventuele uitbreiding. Dirk vervolgt: "We voeren hier nu al ruim een jaar gesprekken samen met beide retailers, gemeente en Centrummanagement. Vanuit Centrummanagement en gemeente staan alle lichten op groen. Het wachten is op het doorpakken van beide retailers. Jammer want er liggen kansen genoeg voor deze partijen. Dit is niet goed voor het centrum en dus niet goed voor de inwoners van Veghel. Het zou mooi zijn als we hier op korte termijn toch iets moois kunnen laten zien. Aan ons ligt het niet", besluit de centrummanager van Veghel.

Meer berichten