Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Wees loyaal, koop lokaal, zeker nu

  •   keer gelezen   Centrum

VEGHEL | De Coronacrisis zorgt voor moeilijke en onzekere tijden. Dat geldt ook voor ondernemers. Maar, de Veghelse centrumondernemers zitten niet stil. Van woensdag 25 maart tot en met dinsdag 30 juni loopt de campagne Wees loyaal, koop lokaal! waar vele winkels, horecagelegenheden en overige bedrijven in het centrum van Veghel aan mee doen.  

Met de deuren van de horeca gesloten en weinig mensen op straat wordt vaak gedacht dat de winkels niet open zijn, maar dat is niet het geval. "Met deze campagne hopen we inwoners van Meierijstad en omgeving te laten zien dat er nog veel mogelijk is in het centrum van Veghel. Er is veel meer open dan de mensen denken", vertelt Dirk Lammers, centrummanager van Veghel. "Juist nu is het belangrijk om de mensen hiervan bewust te maken. In deze moeilijke tijd moeten ondernemers en consumenten elkaar helpen."

Creatieve oplossingen
De campagne Wees loyaal, koop lokaal! is er dan ook op gericht om consumenten zoveel mogelijk tegemoet te komen in deze onzekere periode. Ondernemers staan op een creatieve manier klaar voor de consument met acties, webshops, bezorgmogelijkheden en aangepaste openingstijden. Deze site geeft een overzicht van de creatieve mogelijkheden van de verschillende centrumondernemers. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. 

"We moeten hier samen doorheen, waarbij we een commitment naar elkaar hebben", vertelt Lammers. Het is altijd belangrijk voor het voortbestaan van het centrum van Veghel dat inwoners lokaal blijven kopen en niet enkel online. In deze periode is het moeilijk voor zowel de inwoners als de ondernemers, waardoor deze commitment naar elkaar extra belangrijk is. De inkomsten van de ondernemers dalen, terwijl de vaste lasten blijven. Daarom wordt juist nu naar loyaliteit gevraagd: wees loyaal, koop lokaal! 

Dankbaar
Lammers neemt zijn petje af voor de creativiteit en inzet van de centrumondernemers en hoopt dat de inwoners van Meierijstad en omgeving blijven kopen. "Ik ben erg dankbaar voor de mensen die lokaal kopen. Onze ondernemers zijn dat ook", sluit Lammers af. 

Meer berichten