Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Provinciale subsidie voor Veghel centrum

  •   keer gelezen   Centrum
VEGHEL - Centrummanager Jan-Hein Opheij heeft een flinke subsidie weten binnen te halen voor fase 2 van het project Veghel achter digitale stadsmuren. De subsidie komt uit het potje voor leefbaarheidprojecten van de provincie. Er werd een bedrag van 280.000 euro aan het project 'Winkelkern LevenDig' toegekend.

[image=268650]

Waarom komt het Centrummanagement van Veghel in aanmerking voor een subsidie van de provincie, die normaal uitgekeerd wordt aan burgerinitiatieven? Opheij geeft toe dat het wat vreemd lijkt, maar dat het opwaarderen van het Veghelse centrum wel degelijk bijdraagt aan de leefbaarheid van Veghel. “We zijn innovatief met het kernwinkelgebied waarbij de trend van minder winkels en minder meters ingezet is. De verwachting is dat een derde van alle winkels verdwijnt, dat is gigantisch. Een leeg centrum draagt niet bij aan leefbaarheid. We vallen met onze koers op in de provincie”, legt Opheij uit. De subsidie bestaat uit twee delen. Zestig procent komt van de provincie, de overige veertig procent is een cofinanciering van het Centrummanagement.
Het project wat door centrummanagement Veghel voor subsidie is voorgedragen voorziet in het ondersteunen van de ondernemers in het kernwinkelgebied bij de integratie van on en offline winkelen door de consument. Waardoor het beste van twee werelden samen komen en er toekomst is voor niet stedelijke winkelgebieden.
Meer berichten