Het convenant heeft een looptijd van 2016-2018.
Het convenant heeft een looptijd van 2016-2018.

Samenwerking Veghel Centrum, gemeente Veghel en Centrummanagement met drie jaar verlengd

Centrum 95 keer gelezen

VEGHEL | De Veghelse wethouders Jan Goijaarts en Margriet Bräuner, Ad Stas namens het Centrummanagement en Leo Rijkers voorzitter van het bestuur Veghel Centrum hebben dinsdagmiddag om 16.00 uur het convenant Centrummanagement getekend. Hierin staat dat de samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Veghel Centrum, de gemeente Veghel en het Centrummanagement de komende drie jaar wordt voortgezet.

Het huidige convenant van de stichting Centrummanagement liep af op 31 december 2015. In lunchroom Brownies & downieS in Veghel werd het nieuwe document ondertekenend. Jan Goijaarts legt uit waarom de samenwerking is verlengd. "De laatste jaren hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van het centrum. Het is goed om te merken dat we gezamenlijk deze ingeslagen weg willen voortzetten." Goijaarts is zich bewust van de kritiek. "Er gebeurt van alles, maar we zijn er nog niet. We hebben alle partijen keihard nodig." Jan-Hein is het hier mee eens. "Het is wrikken en wringen op een hobbelige route, maar we moeten blijven bouwen. De genomen stapjes zijn succesvol en ik ben erg blij met de samenwerking." Volgens Goijaarts liggen er genoeg kansen, maar er moeten wel keuzes gemaakt worden over hoe het centrumgebied krachtiger gemaakt kan worden. "We zijn druk met de voorbereidingen voor de herinrichting van de Markt en het uitbreiden van de blauwe zones. Over dat laatste moet nog voor de zomer een beslissing vallen."

Reclamebelasting
Naast de afspraken voor een samenwerking, werd er ook een nieuw convenant reclamebelasting afgesloten. Wethouder Bräuner: "Reclamebelasting is nodig om te kunnen investeren in het centrum. De overheid houdt er niets aan over." Volgens Leo is reclamebelasting nodig om te kunnen investeren in het centrum. "Met de inkomsten financieren we onder andere het internetplatform www.veghelcentrum.nl en investeren we in activiteiten om mensen naar het centrum te trekken, zoals de koopzondagen", legt hij uit. Bräuner vult aan: "We vinden het belangrijk dat iedereen mee betaalt voor collectieve voorzieningen en hebben in de afgelopen periode besloten om het innen van reclamebelasting voort te zetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant