Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Centrummanagement-organisaties bundelen krachten

  •   85 keer gelezen   Centrum

VEGHEL | Jetty Eugster, burgemeester van Schijndel en voorzitter van de stuurgroep fusie Meierijstad, heeft maandagavond het pamflet 'Samenwerken creëert nieuwe kansen' in ontvangst genomen. Hierin doen de drie centrummanagement-organisaties van Schijndel. Sint-Oedenrode en Veghel, die gaan samenwerken, aanbevelingen voor de centra van de toekomstige gemeente Meierijstad.

Tijdens een bijeenkomst in de Broederkapel in Veghel presenteerden de drie organisaties hun visie. "Door de verschillen tussen de drie centra is een uniforme aanpak niet mogelijk. Daarom is per centrum een plan van aanpak samengesteld. Er komt geen groot centrummanagement voor Meierijstad, maar wel een intensieve samenwerking", aldus Pieter van de Kamp van Centrummanagement Sint-Oedenrode.

Speerpunten in het pamflet zijn onder meer de bereikbaarheid en de aanpak van de leegstand. Hiermee hebben zowel Veghel als - in mindere mate - Rooi en Schijndel te maken. In Rooi is de herinrichting van de Markt een belangrijk aandachtspunt, in Schijndel de herinrichting van de Hoofdstraat en in Veghel het gratis parkeren. "Vooral het langparkeren", aldus Jan-Hein Opheij in een toelichting. "Met de vorming van Meierijstad is er sprake van een aanzienlijke toename van het aantal werknemers op het stadhuis in Veghel."

Meer berichten