Gezelligheidskoor Efkes Anders uit Haren, bij Oss, in actie.
Gezelligheidskoor Efkes Anders uit Haren, bij Oss, in actie.

Volle terrassen bij achtste Korenmarkt

Centrum 247 keer gelezen

VEGHEL | Het goede weer lokte zondagmiddag vele bezoekers naar de Markt in Veghel waar de achtste editie van de Korenmarkt werd gehouden. 

De terrassen zaten overvol, waardoor sommige toeschouwers een plekje buiten het marktterrein - in de schaduw - opzochten om toch maar vooral niets te missen van de optredens. Na de opening door burgemeester Ina Adema trapte het Veghelse Ambiancekoor af. Daarna volgden Huttenkampkoor Amicitia, gezelligheidskoor 'Efkes Anders' en smartlappenkoor Wellie. Het repertoire was vooral oud-Hollands en er kon volop meegezongen worden met evergreens als 'Daar in dat kleine café aan de haven', 'Meisje in ben een zeeman' en 'Mooi was die tijd'. Organisator Sjef van Liempd was tevreden over het verloop van de Korenmarkt. "Maar ja, schitterend weer hè. Daar valt of staat een evenement als dit mee."

Er was meer te doen deze zondag in Veghel Centrum waar het tevens koopzondag was. Zo werd op de Patio de speciale moestuin voor kinderen geopend, konden bezoekers een kijkje nemen bij de vorderingen van het project 'Veghels Blauw' - dat bestemd is voor Fabriek Magnifique - in het tijdelijke atelier aan de Kalverstraat en waren de makers van het boek 'Om niet te vergeten, beelden en woorden kleuren de gemeente Veghel' dat vorige week werd gepresenteerd aanwezig om hun boek te promoten. "De reacties zijn overweldigend en ook met de verkoop gaat het erg goed", aldus initiatiefneemster Marie-José Keurlings. Van de 5500 gedrukte exemplaren zijn er nog zo'n 500 te koop. 

De terrasjes op de Markt zaten vol.
Afbeelding
Afbeelding
De moestuin op de Patio werd geopend.
Marie-José Keurlings signeert 'haar' boeken.
Veghels Blauw in de Kalverstraat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant