Trampolinespringen op De Markt tijdens een van de koopzondagen.
Trampolinespringen op De Markt tijdens een van de koopzondagen.

'Positief gevoel' over pilot open zondag in Veghel Centrum

Centrum 102 keer gelezen

VEGHEL | Het bestuur van Veghel Centrum besloot in april van dit jaar om iedere eerste zondag van de maand open te gaan. Een half jaar later maakt Leo Rijkers, voorzitter van de ondernemersvereniging in Veghel Centrum, voorzichtig de balans op. "Ik vind dat we kunnen spreken van een succes", aldus Leo.

Zijn eerste gevoel is positief. Volgens Leo is er de wil om Veghel Centrum naar een hoger plan te tillen. "De winkeliers hebben er goed op gereageerd. We zien dat er steeds meer winkels open gaan. Dit brengt duidelijkheid voor iedereen, zowel voor de consument als voor ons zelf." Op het eind van het jaar volgt een evaluatie en dan wordt er gekeken wat er in de toekomst gaat gebeuren. "De ondernemers in het centrum ondernemen zelf actie. De consument waardeert dat. Je hoort positieve geluiden terug op straat."

Gezamenlijk
De criticasters die niets leuk vinden, blijf je houden weet ook Leo. "Dat is een uitdaging voor mij en de centrumondernemers. We proberen er gezamenlijk een succes van te maken. De ondernemers in het centrum staan er positief in. De ervaringen van de mensen die hier daadwerkelijk op zondag komen shoppen zijn ook positief."
Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Leo gaat de komende tijd met de ondernemers en de bezoekers van het centrum van Veghel in gesprek. "Wij als ondernemersvereniging staan altijd open voor nieuwe impulsen en ideeën. Samen staan we sterk."

De volgende open zondag is op 2 oktober.

Stemmen op de stelling kan op de homepage (rechtsonder).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant