Leg eind 2017 de ijsbaan tegenover de Broedershof.
Leg eind 2017 de ijsbaan tegenover de Broedershof.

Verbindingsstukje

Column 551 keer gelezen

Mijn traditionele voorspellingen staan dit keer volledig in het teken van 'verbinden'. Moge elke hierna getypte letter bewaarheid worden…

Alle ambtenaren van Meierijstad laten in 2017 zien dat duurzaam verbinden bij henzelf begint. Uit alle spelonken van de nieuwe gemeente komen ze op een of ander rijwiel naar Veghel. Natuurlijk zorgt hun werkgever voor een netwerk aan rode fietspaden (zoals in Oss), waardoor deze houding aangemoedigd wordt. Goed voorbeeld doet volgen! Mijn slogan? Héél Meierijstad fietst! Met beide handen aan het stuur natuurlijk. Als we het toch over verbindingen hebben. Geen ge-app meer op die tweewielers of achter welk stuur dan ook! Ouders gaan dat voorbeeld ook weer aan hun kroost geven.
De Noordkadeclub gaat nu echt inzetten op verbinding met de Veghel-Centrumclub. Om het ooit zo bejubelde haltermodel de juiste balans te laten krijgen zal een zwaargewicht ingezet moeten worden. Een extra wethouder Noordkade? Lijkt me een verdedigbare uitgave. Heb er al een in gedachten, maar houd de naam nog even voor me. Eén tip wil ik hem (m/v) vast geven: Leg eind 2017 de ijsbaan tegenover de Broedershof, op die lege plek waar ooit nieuwbouw onder de naam 'Het Vaticaan' was gepland. Urbi et orbi! Mijn zegen heeft het! Mooi halverwege centrum en Noordkade. Wat Koek en Zopie eromheen en je hebt een Vaticaanstadje waar plezier en vertier voor veel verbinding zal zorgen. Kwestie van erin geloven.
De luifel op het Stadhuisplein wordt een échte verbinding tussen Stadhuis en winkelcentrum. Wethouder Noordkade denkt zelfs aan meerdere luifels om meerdere verbindingen te realiseren. Er gaan bruggen geslagen worden! Ook in het winkelcentrum zit men niet stil. Pop-upwinkeltjes krijgen alle kans om lege plekken op te vullen. De nog bestaande winkels worden zo weer met elkaar verbonden en aantrekkelijker voor welk publiek dan ook. Alle ondernemers krijgen de mogelijkheid om met bijvoorbeeld leuke pasteltinten hun aardslelijke gevels van aantrekkelijke kleurtjes te voorzien. Kleur bekennen als onderdeel van een langdurige, duurzame verbinding. Op de sociale media zien we in 2017 een vergelijkbare verandering. Anoniem zaniken, zeuren, zeiken, zonder met oplossingen te komen, oftewel 'reaguren' is zóóó 2016! Reagéren wordt de nieuwe trend: onder je eigen naam, met open vizier, opbouwend en vooral...verbindend!

P.s.
Denk tijdens het afsteken van vuurwerk aan de mogelijke verbinding tussen werp- of afsteekhand, projectiel en onschuldige toeschouwers! Een veilige jaarwisseling toegewenst en een verbindend 2017!!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant