Het standbeeldje 'Handjeklap' in de Kalverstraat
Het standbeeldje 'Handjeklap' in de Kalverstraat

Fleurop!

Column 1.785 keer gelezen

Knuppeltjes in hoenderhokjes gooien is niet iedereen gegeven. Behalve dat je fatsoenlijk moet kunnen gooien (wie ga je raken?), moet je het vooral dúrven! De gedachte dat je met je eigen knuppeltje neer geknuppeld wordt is namelijk niet denkbeeldig. Voor je het weet hijgt er op de sociale media weer een roedel reaguurders in je nek. Types die er vooral op uit zijn iemand af te blaffen, af te zeiken of zelfs te bedreigen. Duidelijk minder laf zijn de ingezonden brieven. Helaas voeren ook daarin ongenoegen, onbegrip en ongenuanceerdheid vaak de boventoon. Af en toe zitten er reacties tussen die beter onderbouwd zijn dan je eigen uiteenzetting en moet je constateren dat je plannen aangepast of zelfs geheel vernieuwd moeten worden.

Wie een uitgesproken mening over iets heeft en dat ook nog eens (netjes) in het openbaar durft te uiten, verdient wat mij betreft alle waardering. Of hij/zij gelijk heeft of niet. Dus genoot ik afgelopen week met volle teugen van een Veghelaar met ballen die ergens dwárs voor ging liggen! Namelijk alle negatieve gedachten rondom Veghels winkelcentrum. Hij probeerde zijn mening in een groot regionaal dagblad te onderbouwen. Kern van zijn betoog? Niet bij de pakken gaan neerzitten, maar zaken juist zo positief mogelijk gaan aanpakken. Gedurfd, dat wel…
Hij pleitte voor meer luxe zaken in Veghel, een centrummanager die niet moet slopen (Veghel wil het winkelcentrum met 10.000 vierkante meter verkleinen) maar winkeliers moet zoeken die passen in dat plaatje van luxe en comfort. Je onderscheiden, samenwerken met al die bedrijven (ook met de Noordkade!) die ons dorp zo succesvol maken. Niet denken in bedreigingen, maar in kansen!

We kunnen lang en breed zeuren over de haalbaarheid van de plannen van Bert la Fleur (want over hem hebben we het hier), maar het zou toch prachtig zijn als het werkelijkheid wordt!? Of niet dan? Stel je wat ondernemers met zelfvertrouwen voor die samen met vermogende industriëlen (volgens de Quôte-500 zitten er zat in Meierijstad), Bert's relaas (droom zo u wilt) zien zitten. Dat ze diens dappere voorzet durven vertalen in méér toonaangevende winkels. Ook betaalbare ja! Wat verf op de saaiste geveltjes én…straks een niet te 'plofkraken' gele Geldmaat! Mídden in de Kalverstraat! Vlak bij het standbeeldje 'Handjeklap'. Boter bij de vis! Cash geld dat blijft stromen!

Waarom in de Kalverstraat? Denk aan Amsterdam! Velen zijn geneigd Bert la Fleur's plannen weg te honen met "pleurop!" Ik denk liever aan Fleurop...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant