Burgemeester Kees van Rooij
Burgemeester Kees van Rooij

'Het is belangrijk dat we het politiebureau gaan kopen en verhuren'

Column 1.222 keer gelezen

Wederom een drukke week voor onze burgervader Kees van Rooij. Het valt samen te vatten in drie v's; vergaderen, verbeteren en vieren.

Welkomstborden
Meierijstad heeft veel invalswegen, maar waar rijd je exact Meierijstad binnen? Dat is moeilijk te zien, maar dat duurt niet lang meer. De burgemeester onthulde vorige week maandag het eerste welkomstbord tussen Schijndel en Bernheze. "Nu zien de mensen precies wanneer ze onze prachtige gemeente komen binnenrijden. Binnen nu en enkele weken worden alle andere borden geplaatst", aldus Van Rooij.

Mee in de raad
De gemeenteraad heeft een nieuwe serie: Mee in de raad. Daarin werkt de gemeente samen met een lokale omroep. Afgelopen week werkte de burgemeester mee aan een aflevering die dit keer ging over de aankoop van het politiebureau in Veghel. Van Rooij: "Deze serie laat zien hoe besluitvorming in de gemeenteraad werkt. Hoe wordt iets voorgesteld en hoe komt de raad tot een besluit. De hoofdrolspelers komen aan het woord. Het programma laat zien waar de politiek mee bezig is." Iedere raadsvergadering wordt er één agendapunt uitgelicht.

Evaluatie Carnaval
Carnaval is al weer enige weken geleden, maar een goede evaluatie is belangrijk. Daarom schoof de burgemeester aan tafel met vertegenwoordigers van de verschillende clubs. "Over en weer hebben we elkaar complimenten gemaakt. Dat mag ook wel eens. Er waren weinig tot geen incidenten en de clubs hebben er alles aan gedaan om het grootste volksfeest van Nederland goed te laten verlopen. De clubs waren blij met de goede medewerking vanuit de gemeente bij de aanvraag van vergunningen. Dat heb ik teruggekoppeld aan onze ambtenaren." Ook werd gesproken over innovaties en experimenten voor de komende jaren.

Bavaria 300 jaar
Bij buurman Laarbeek werd afgelopen weekend een groot feest gevierd. Bierbrouwerij Bavaria bouwde een party rondom het 300-jarig bestaan van het bedrijf. Ook burgemeester Van Rooij kreeg een uitnodiging en echt niet alleen om een biertje te proeven. "Het was een goed moment om te netwerken. Er waren veel ondernemers uit de food-industrie, maar ook andere bedrijven en (landelijke) politici. Ik heb veel mensen gesproken. Daarnaast speelt voor mij ook het thema veiligheid natuurlijk. We hebben zelf de nodige ervaring met het borgen van de veiligheid bij evenementen, maar ik kijk ook altijd hoe dat bij anderen is geregeld."

Afscheid wijkagent
Frans van Rozendaal nam afgelopen week na 44 jaar afscheid als wijkagent. De laatste jaren was hij wijkagent in Sint-Oedenrode. "Frans is een voorbeeld", steekt de burgemeester van wal. "Hij laat zien hoe belangrijk het is dat de politie dichtbij de mensen staat. De wijkagenten zijn de voelsprieten van de politie in de samenleving. Daarom is het zo belangrijk dat we het politiebureau in Veghel gaan kopen en verhuren aan de politie, met daaraan gekoppeld de afspraak dat er een steunpunt komt in Veghel en in Schijndel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant