Afbeelding

Zwemleergeld

Column Column Hans van der Wijst 1.883 keer gelezen

Windmolens, migrantenwijk, zwembaden. Drie heikele thema's die menig Veghels én Meierijstads gemoed al enige tijd verontrusten. Want wáár komen die windmolens precies? Waarom juist een migrantenwijk op het voormalige evenemententerrein (Knokert) in Veghel? En…heeft Meierijstad wel drie zwembaden nodig?

Wanneer je wekelijks een stukje schrijft, loop je altijd het risico achter de feiten aan te lopen. Levert weleens baalmomentjes op. Zoals afgelopen week.

Schrapte op dinsdagochtend nog wat zinnen voordat de column richting redactie ging, sloeg vervolgens mijn dagblad open en las ongeveer wat ik zojuist had verwijderd. Balen! Je wilt tenslotte zo actueel mogelijk zijn. U begrijpt, het had met die windmolens en de plek van een - in volksmondige taal - polenhotel te maken. Vandaar dat ik het nu maar over zwembaden ga hebben.

Het nieuwe Veghelse zwembad komt dus waarschijnlijk niet op de Knokert. Had ik wel een ideale plek gevonden. Kan natuurlijk nog altijd, maar ik lees steeds dat men in Veghel het zwembad in het centrum wil houden. Waaróm in hemelsnaam? Levert alleen maar meer parkeerproblematiek op! Zit winkelend en ander bezoekend publiek toch gewoon in de weg?! En heeft een onderzoeksbureau dat uitgedokterd? Waar ze in Sint-Oedenrode vonden dat streekpark Kienehoef als beste uit de bus kwam adviseren ze Veghel in het céntrum te blijven? Schei toch uit! Een béétje adviserend en meedenkend bureau zou de politiek één centraal gelegen zwembad in Meierijstad aanbevelen. Met voor iederéén acceptabele faciliteiten. Maar waarschijnlijk zat die vraag niet in de oorspronkelijke opdracht…

En wat doet LACO? Toch 'partner' van de gemeente in het hele verhaal. Las op hun site dat ze altijd in beweging zijn, onderscheidende concepten ontwikkelen, een heldere visie uitdragen, hun pioniersgeest koesteren, zichzelf voortdurend prikkelen, productaanbod en productkwaliteit verbeteren, overtuigende marketingformules en promotieacties ontwikkelen, hun accommodaties in staat stellen zich krachtig in de markt te bewegen. Heb er weinig van gemerkt de laatste jaren. Denken ze sterk in hun 'afwachtingsstoel' te zitten of zo?

Omdat gedacht wordt aan een extern overheidsbedrijf dat alle Meierijstadse sporthallen en sportparken moet gaan runnen, mag je aannemen dat de gemeente en LACO op elkaar uitgekeken zijn. Toch zou het beide partijen sieren creatief om tafel te blijven voor een goede afwikkeling. Beemd weg? Sociale en andere woningbouw op die plek? Overdekt zwembad op het PWA-sportpark als het dan toch in Veghel moet blijven? In alle gevallen opgepast! Meierijstad zwemt niet in het geld! En voorkom gesop in léérgeld! Zwemleergeld…

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant