BV Sloperij Nederland | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Screenshot van een filmpje op twitter.&nbsp;</p>

Screenshot van een filmpje op twitter. 

(Foto: )
Column Hans van der Wijst

BV Sloperij Nederland

  •   keer gelezen   Column

Ik vroeg me de afgelopen dagen meermalen af wie er níet voor de tv zat met een wrange smaak in de mond. Ja…mensen met een Coronabesmetting misschien, want die schijnen niets te proeven. Of te ruiken. Vergeef me het flauwe grapje, maar ‘onbehagen proeven en onraad ruiken’ kunnen op dit moment nauwelijks gemist worden in ons beschikbare zintuigen-aanbod… Klote pandemie!

Nee, ik doel bij bovenstaande groep natuurlijk op alle medewerkers van de Besloten Vennootschap Sloperij Nederland (BVSN). Zij beschikken namelijk ook over geen enkele smaak. Of het moet wansmaak zijn. En nu en dan wat traangas- of vuurwerkdamp-smaak. Geen probleem voor ervaren BVSN-ers: ‘Water, de rest komt later!’ De BVSN is een fictief bedrijf zonder leiding. Beschikt slechts over mede…eh…lopers. Heeft geen werknémers, maar louter werkverscháffers. BVSN-ers ontvangen geen salaris, maar belonen zichzelf met goederen waar ze niet toevallig tegenaan (s)lopen. Dat spul moet wel gemakkelijk verhandelbaar of te consumeren zijn. BVSN-ers gaan meestal aan hullie werk wanneer een van hullie op sociale media een lucratief karweitje aan hullie voorstelt. Opvallend is hullie eensgezindheid: voorstellen worden door hullie eigenlijk altijd klakkeloos aangenomen.

Wie viel er níet van de ene verbazing in de andere viel bij het zien van het BVSN-werk in allerlei binnensteden dat helemaal niet gepland bleek te zijn? Althans niet door de rechtmatige eigenaars van allerlei inmiddels grondig ‘verbouwde’ panden. Bij mij waren verbazing en regelrechte kwaadheid bijna constant met elkaar in eh…gevecht. Tijdens al die geestelijke schermutselingen vroeg ik me zelfs eventjes af of er inwoners van Meierijstad ‘in dienst zijn’ van de BVSN. Zal toch niet?… Nadat de verbazing (gelukkig) gewonnen had van mijn kwaadheid begon het zoeken naar oplossingen. Wat gebeurt er met die opgepakte BVSN-ers? Even mee naar het bureau en weer vrij tot ze eventuéél voor moeten komen? Even achter de tralies wachtend op handige advocaatjes? Gaan de slopers klagen over de niet-werkverschaffers van de BVSN? Zeg maar de politie? Beweren ze de talloze en óverduidelijke waarschuwingen niet gehoord of gezien te hebben tijdens hullie toch wat luidruchtige werkzaamheden?

Mijn aanpak? Wie van hen wordt direct (!) geconfronteerd met allerlei ellende die ze veroorzaakt hebben bij hullie medeburgers? Niks achter de tralies, niks naar huis in afwachting van straf! Eerst naar die binnensteden. Mee opruimen. Verplicht koppelen aan gedupeerden. Voelen, ruiken, proeven, horen, zien wat ze een ander aangedaan hebben. Als eenling! Van BVSN tot eenmansbedrijfje. Waar persoonlijke aandacht nog ruimte krijgt…

Meer berichten