Column Hans van der Wijst

Geel Zwarte tekentafel

  •   keer gelezen   Column

Hoe moeilijk goed communiceren is, werd afgelopen week weer eens duidelijk in deze Stadskrant Veghel. Daarin stond een groot artikel over vermetele plannen van de Veghelse hockeyclub Geel Zwart. Hockey doe je met een stokkie, maar Frank van der Heijden en Johann Fassbender lieten weten hun leden meer aan te willen bieden dan alleen hockey. Iets met rackets, minder harde ballen en stalen kooien met spelbepalende glazen wanden. 

U begrijpt, beide heren dachten onder andere (want ook jeu de boules en overdekt turnen werden niet uitgesloten) aan padel, momenteel een snel opkomende racketsport. Er was zelfs al een werkgroep in het leven geroepen om plannen uit te werken voor de aanleg van minimaal (!) vier padelbanen.

Ambitie hebben én tonen juich ik toe. Mits het om gezonde ambitie gaat. Op alle terreinen, dus zeker ook sportterreinen. Het doorbreken van rotsvaste patronen, om veranderingen teweeg te brengen die voor iedereen positief kunnen uitpakken, zal altijd mijn bijval krijgen. Dat het best gaaf is om te denken dat het Prins Willem Alexander Sportpark mógelijk het Papendal van het Zuiden zou kunnen worden, snap ik. Het denken daaraan ís ook gaaf. Maar verder…kom op hé! En dat je trots alle snode plannen in de openbaarheid wil brengen, laat zien dat je als vereniging bruist van de plannen. Op zich niks mis mee.

Maar…het is óngelooflijk dat hierover niet gecommuniceerd is met bijvoorbeeld de naaste buren, tennisvereniging Frisselstein. Ook in Mariaheide bij De Krekel Tennis & Padel was men verrast. In het artikel stond weliswaar: “We gaan sowieso met onze buren van TV Frisselstein in gesprek. We willen graag samen optrekken, maar ook met De Krekel in Mariaheide.” Maar, beste mannen, dat had gemoeten vóór de publicatie van jullie artikel! Was netjes geweest. Of, nog toepasselijker: ‘SPORTIEF’.

Navraag leerde dat zowel Frisselstein als De Krekel zélf contact op hebben moeten nemen met Geel Zwart. En of de gemeente zo positief tegenover de plannen staat, zoals vermeld stond, vraag ik me ook af. Wat ik begreep, is dat ook dáár officieel niets bekend was van de plannen.

Natuurlijk is padel niet alleen voorbehouden aan tennisclubs, maar over ‘omniumvereniging-aspiraties’ praten zonder het te zijn is erg voorbarig. Zonder overleg zelfs ’onruststokerig’. In het artikel gaven bovengenoemde heren aan dat Geel-Zwart tijdens de coronaperiode niet stilgezeten had. Qua communicatie heb ik echter mijn twijfels. Even terug naar die Geel Zwarte- én gezamenlijke sportverenigings-tekentafel wat mij betreft!...

Meer berichten