Voetbalstadion…Knokert…Dorshout? Sport verbroedert…
Voetbalstadion…Knokert…Dorshout? Sport verbroedert… (Foto: )
Column Hans van der Wijst

Voorspelbaar? (2)

  •   keer gelezen   Column

Nogmaals vooraf: behaalde voorspellingssuccessen in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst…

- Veghel toont Nederland hoe jonge starters en -statushouders wél goede woonruimte wordt geboden. Zónder overlast. In voormalig zorgcentrum Joachim en Anna zorgen capabele conciërges en jongerenwerkers voor een veilige, integrerende woonomgeving met maatschappelijke relevantie. 

- Centrummanager Dirk Lammers krijgt het eíndelijk voor elkaar de meest saaie gevels van Veghels’ winkelcentrum van kleur te voorzien. De slogan ‘Bezoek kleurrijk Veghel!’, blijkt vervolgens véél succesvoller dan ‘Veghel bruist!’ en bekt taaltechnisch bruisender dan het verEngelst saaie ‘Made in Meierijstad’.

- De nieuwe gemeenteraad van Meierijstad beslist in april dat aanbieding van afval gratis wordt. Men is onder andere klaar met de achtervolgingswaanzin van gemeentevrachtwagentjes die vuilnisophaler Van Kaathoven moeten volgen om onjuist aangeboden afval alsnog op te halen. Gemeentebermen worden schoner.

- Alle carnavalsclubs van Meierijstad vieren dit jaar gezamenlijk zomercarnaval onder het thema ‘Carnaval in MeieRio’. Er wordt massaal in polonaise over de zonovergoten Vlagheideberg getrokken, het episch centrum van onze gemeente. Alle carnavalsprinsen die coronalang met hun gekozen geheim moesten leven halen opgelucht adem. Hun bevrijd “Alaaaaáááf!” schalt over d’Eerd.

- Het afgelopen jaar door Peter Bijvelds geopperde betaald voetbalplan in Veghel blijkt wel degelijk serieus te zijn. Er zal een stadion verrijzen op de Knokert in Dorshout. Omdat sport verbroedert zullen de daar geplande migrantenwoningen ‘onder’ het stadion komen en tevens zorgen voor een gezonde financiële basis. Jumbo blijft hoofdsponsor, hun huismerk ‘Dors’ wordt getipt als stadionbier. Verder is men in onderhandeling met een stadionbeheerder. Ik gok op Harrie Koenen.

- ‘Pseudoniemangst’ wordt gekozen tot het woord van 2022. Dit als gevolg van de toenemende afkeer die ‘de redelijken’ openlijk tonen jegens de lafaards die onder zielige nepnaampjes het internet laten broeien van haat. 

Verder…weigert de gemiddelde Nederlandse belastingbetaler in 2022 nog op te draaien voor stookkosten van vuurgelovigen in bible-beltgehuchten en andere achtergebleven uithoeken. Wordt de maximumsnelheid in bebouwde kommen teruggebracht naar 30 km per uur, waardoor de gemiddelde snelheid zakt van 70 naar 50. Begrijpt de woon- en bouwwereld eindelijk dat gelijkvloerse woningen de toekomst zijn voor zowel starters als ouderen en gezinnen dan eindelijk kunnen doorstromen naar de óngelijkvloerse woningen van graag verhuizende ouderen. Én…kom ik er achter dat een Voorspelbaar? 3, 4 en 5 er gemakkelijk in had gezeten. Voorspelbaarheid heeft echter een houdbaarheidsdatum…

Ik wens iedereen een gezond en gezellig 2022! 

Meer berichten