Afbeelding

'Leefstijlplein' met praktische informatie over allerlei thema's

Gezondheid 698 keer gelezen

UDEN | Mensen met suikerziekte of obesitas zijn op zaterdag 1 september van harte welkom op het 'leefstijlplein' in het restaurant van Bernhoven. Praktijkondersteuners huisartsen, diëtisten, diabetesverpleegkundigen, internisten en zelfs een slaappsycholoog informeren geïnteresseerden over een gezonde leefstijl en wat men daar zelf aan kan doen.

Dat roken slecht is voor de gezondheid dat weten de meeste mensen wel. Maar weten ze ook hoe belangrijk bewegen is? En wat een goede nachtrust betekent voor de gezondheid? Hierover en over nog veel meer gaat het eerste leefstijlplein van Bernhoven. Vooral mensen die diabetes 2 (suikerziekte) hebben of die kampen met een paar kilootjes teveel (obesitas) worden nadrukkelijk uitgenodigd op het leefstijlplein.
Het restaurant is vanaf 9.30 uur open, het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Een aantal patiënten komt als ervaringsdeskundige aan het woord. Zo vertelt iemand wat hij gedaan heeft om weer in een gezond slaapritme te komen. Een slaappsycholoog van GGZ Lambertushof uit Veghel vertelt waarom goed slapen zo belangrijk is. Want een slechte nachtrust kan heel bedreigend voor de gezondheid zijn. De slaappsycholoog geeft praktische tips die de nachtrust positief beïnvloeden.

Wie naar het leefstijlplein komt, krijgt veel praktische informatie over allerlei thema's. Aanmelden is gewenst en kan via www.bernhoven.nl/leefstijlplein of: 0413 – 402910.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant