In de afgelopen jaren werkten meer dan 70 vrijwilligers aan de herbouw en restauratie van korenmolen De Hoop in Keldonk.
In de afgelopen jaren werkten meer dan 70 vrijwilligers aan de herbouw en restauratie van korenmolen De Hoop in Keldonk. Bouw Fotografie – Robin Bouwe

Keldonkse molen De Hoop gerestaureerd

Historie 1.133 keer gelezen

KELDONK | Er zit duizenden uren werk in de restauratie en herbouw van de Keldonkse molen De Hoop. Het resultaat mag er dan ook zijn nu het werk af is. Op oudjaarsdag werd stilgestaan bij de voltooiing van de korenmolen tijdens een korte feestelijke bijeenkomst.

Meer dan zeventig vrijwilligers werkten de afgelopen jaren mee aan de herbouw en restauratie van korenmolen De Hoop. Projecten die net als korenmolen De Hoop in het kader van de subsidieregeling gebiedsopgaven Noord-Brabant in aanmerking kwamen voor een bijdrage moesten voor 1 januari 2018 worden afgerond. Met vereende krachten en vele uurtjes werk zorgden de vrijwilligers ervoor dat de wieken van de molen voor de afgesproken deadline weer kunnen draaien. 

Plannen herbouw en restauratie
De plannen voor de herbouw en restauratie van de molen werden tijdens de ontwikkeling van een nieuwe structuurvisie voor het dorp in 2003 gesmeed. Na de nodige voorbereidingen werd de molenstichting op 31 december 2007 opgericht. In 2011 werd met behulp van sponsoren, subsidie van de toenmalige gemeente Veghel en een bijdrage vanuit de LEADER subsidieregeling van de Provincie Noord-Brabant gestart met de bouw van een nieuwe ontvangstruimte en de restauratie van de oude vervallen molenromp. In 2014 kreeg de stichting wederom een subsidie van de provincie Noord-Brabant. Hiermee kon ook de tweede en tevens laatste fase van het project worden gerealiseerd.

Officiële opening
Voorzitter Jan van de Vossenberg dankte de vrijwilligers voor hun inzet in de afgelopen jaren. "Zonder jullie hulp was dit nooit mogelijk geweest. We mogen samen trots zijn op de prachtige resultaat. Keldonk heeft er weer een mooie blikvanger bij." Ook maakte hij bekend dat de officiële opening van de molen gepland staat voor het weekend van 14 en 15 april 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant