Blik vanaf het balkon. Rechts naast de kerk de verpauperde en dichtgetimmerde appartementen.
Blik vanaf het balkon. Rechts naast de kerk de verpauperde en dichtgetimmerde appartementen.
INGEZONDEN BRIEF

'Ik schaam me wanneer ik gasten laat uitkijken vanaf mijn terras'

Ingezonden 4.634 keer gelezen

VEGHEL | Midden in het centrum van Veghel staat al tijden een appartementencomplex leeg. De voorkant ziet er niet uit en de achterkant ziet er zowaar nog slechter uit. Het heeft meer weg van een krottenwijk dan van hét centrale punt van Veghel. Een verontruste bewoner van de Aa-Veste is het beu. Ze schreef de Stadskrant Veghel een ingezonden stuk waarin ze haar ongenoegen uit. 'Ik schaam me wanneer ik mijn gasten laat uitkijken vanaf mijn terras', schrijft ze.

'Ik heb het geluk en voorrecht om op een mooie plek in het centrum van Veghel te wonen. Aan de ene kant een schitterend uitzicht op de Lambertuskerk met aan haar voet onze rivier de Aa. Aan de andere kant de Veghelse Markt met de oude Aa-brug.

Maar al dat moois wordt tenietgedaan door de leegstaande, dichtgetimmerde en foeilelijke appartementen aan diezelfde Markt. De Markt moet toch een beetje de eyecatcher van Veghel zijn… Het is te gek voor woorden dat deze panden dit compleet verpesten.

Tijd voor actie
Ik schaam me, wanneer ik mijn gasten laat uitkijken vanaf mijn terras. Een schaamte die eigenlijk thuis zou moeten horen bij de gemeente Meierijstad.
Waarom wordt de eigenaar van deze panden niet verantwoordelijk gesteld voor deze verpaupering? Al meerdere jaren gebeurt er niets om dit te veranderen of op te knappen.

Het resoneert tegen de pas aangepakte, vernieuwde Markt en druist in tegen de nieuw te bouwen appartementen op de plaats van het oude postkantoor. Maar voordat iets nieuws kan ontstaan, moet eerst schoon schip gemaakt worden. Daarom: Als er toch gesloopt gaat worden, neem deze 'puist' van onze Markt mee…
Het is tijd voor actie!

De Aa ligt nu verstopt achter de verpauperde panden. Eeuwig zonde. Een mooi wandelgebied vol met groen en bankjes zou hier niet misstaan. Maar op dit moment is de Aa niet eens zichtbaar.

Geen reclame
Geen reclame Gemeente Meierijstad! Alle aanpassingen en vernieuwingen ten spijt. Het blijft een doorn in ons oog en het is zeker geen reclame voor hoe het centrum van Veghel hoort te zijn. Wordt het niet eens tijd om met andere ogen te kijken en actie te ondernemen, zodat we met recht trots kunnen zijn op een stijlvol centrum!

Namens een verontruste inwoner van de AA-veste'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant