<p>Janco Bethlehem en Thierry Baudet.</p>

Janco Bethlehem en Thierry Baudet.

(Foto:)
INGEZONDEN

‘Een kijk op het politieke klimaat die mij ten zeerste beangstigt’

  •   keer gelezen   Ingezonden

VEGHEL | Quinten Weeterings uit Veghel schreef ons onderstaande brief als reactie op de column van Hans van der Wijst in de Stadskrant Veghel van 24 november. De column van Van der Wijst is hier terug te lezen. 

Te leven in een democratie is volgens velen een groot goed. Maar uw columnist Hans van der Wijst kan het niet laten om lokale vertegenwoordigers de les te lezen over gezond verstand, gemeenschapsgevoel en boven alles over beschaving, want hij meent dat ze daarin tekortschieten. Zijn pijlen zijn in eerste instantie gericht op de lijsttrekker van Forum voor Democratie in onze buurgemeente, Janco Bethlehem. De heer Bethlehem stelt zich kandidaat en mengt zich zo goed hij kan in het publieke debat, ofschoon men geneigd is hem daarvan uit te sluiten. Want nee, de lijsttrekker van FvD hoeft geen QR-code te laten zien om daaraan deel te nemen. Dat is niet omdat hij vindt dat hij dat niet hoeft, dat is niet omdat zijn partij het voor het zeggen heeft in dit land; nee dat is omdat de regels dat zo voorschrijven.

Van der Wijst steekt zijn woede hierover niet onder stoelen of banken. De Minister van Justitie wrijft hij inconsequent beleid aan (terwijl het hier juist gaat om verkeerd toepassen van de regels). Ergerlijk, temeer omdat juist in Zeeland posters van FvD waren beklad op een afgrijselijke wijze, iets wat wel ondubbelzinnige afkeuring verdient. Bethlehem stond op dit affiche geflankeerd door zijn partijleider Thierry Baudet, maar dwazen hadden het in hun hoofd gehaald de afbeelding van laatstgenoemde te voorzien van een Hitlersnor. Eerder al werd Peter Verstegen, lijsttrekker van Forum voor Democratie in het Land van Cuijk weggestuurd bij een lijsttrekkersdebat in Mill. Er werd daarover smadelijk gedaan in de landelijke media. Wat blijkt, volgens de regels dus volkomen ten onrechte!

Wanneer er over iemand die zich wil inzetten voor de lokale politiek geschreven staat dat hij ergens ‘zijn partijgif kwam lozen’, dat hij genegeerd moet worden als een van de ‘klepperende putdeksels van het diepriool’ en dat andere partijen het ‘oppervlaktewater’ zijn die de plicht hebben tot een beschavingsoffensief... dan presenteert de columnist in kwestie een kijk op het politieke klimaat die mij ten zeerste beangstigt.

- Quinten Weeterings uit Veghel


Ingezonden brieven of reacties over alle onderwerpen en artikelen kunnen worden gemaild naar: redactie@stadskrantveghel.nl.

Meer berichten