Betsie van der Cammen schilderde aanvankelijk in aquarel, later is ze overgestapt naar acryl.
Betsie van der Cammen schilderde aanvankelijk in aquarel, later is ze overgestapt naar acryl.

Eerste expositie van VKC op de Noordkade

Kunst en cultuur 530 keer gelezen

VEGHEL | Op uitnodiging van het Veghel Kunstenaars Collectief (VKC) exposeren Betsie van der Cammen-Hurkmans en Frans Kerstens met respectievelijk schilderijen en beelden in de nieuwe expositieruimte van het VKC op de Noordkade in Veghel.

Tijdens de officiële opening, wordt verzorgd door Bernard Vissers één van de oprichters van het VKC ruim 25 jaar geleden, van de exposities op zaterdag 14 januari wordt ook gevierd dat het VKC is verhuisd naar de Noordkade. Alle belangstellenden in kunst en in het VKC zijn uitgenodigd bij de feestelijke opening vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis. De expositie loopt van 14 januari tot 28 februari. Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 20.00 uur. Zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur. VKC is gevestigd in de hal op de eerste verdieping.

Acryl
Betsie van der Cammen-Hurkmans uit Heeswijk Dinther schildert al ruim 20 jaar. Aanvankelijk schilderde ze in aquarel, later is ze overgestapt naar acryl. Omdat ze bij deze verf de spanning van het schilderen in aquarel miste, is ze er allerlei materialen in gaan verwerken. Die materialen komen overal vandaan. Het geeft een extra dimensie aan haar schilderijen.

Staal en lood
Frans Kerstens is in 1949 geboren in Uden. Van jongs af aan was tekenen zijn hobby. Jarenlang heeft hij schilderles gehad. Verder is hij bezig met het maken van beelden en objecten van staal en lood. Na het volgen van workshops is hij in 1990 gestart met beeldhouwen. Hij werkt met zachte en harde steensoorten en probeert zijn beelden door het spelen met lijnen en vormen zo optimaal mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant