Guus Versteegh (L) en Bernard Vissers (R) tijdens de opening van de nieuwe expositieruimte.
Guus Versteegh (L) en Bernard Vissers (R) tijdens de opening van de nieuwe expositieruimte.

De Noordkade heeft er een nieuw kunstenaarscollectief bij

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Het Veghels Kunstenaars Collectief (VKC) is sinds 1 januari begonnen aan een tweede jeugd. Op de Noordkade in Veghel, boven de vestiging van Phoenix Cultuuur, heeft het VKC een permanente expositieruimte. Op zaterdagmiddag 14 januari was de officiële opening.

Rond 15.00 uur stroomde de vele belangstellenden binnen. Zij zagen de mooie grote hal voor ruimtelijk werk en een lange fraaie witte wand om schilderijen te exposeren. De nieuwe hal werd ingewijd door Bernard Vissers, een van de oprichters van het VKC zo'n 25 jaar geleden. Het was muisstil tijdens zijn inspirerende speech. "Een kunstwerk voedt de ziel. Of het nu door schoonheid is, of door ons ruw wakker te schudden, een gevoelige snaar te raken of juist een zenuw. Een kunstwerk nodigt ons uit om na te denken, een stapje terug te doen, afstand te nemen. Onderweg te gaan als een pelgrimstocht naar gevoelens die opnieuw ontdekt willen worden", aldus Bernard. De hele tekst van zijn 'inzegening' had Bernard zelfs ingelijst en deze gaf hij als blijvend aandenken cadeau aan het VKC.

Prima samenwerking
Daarna volgde nog de officiële opening van de expositie van Betsie van der Cammen en Frans Kerstens, door de voorzitter van het VKC, Guus Versteegh. Hij bedankte hierbij ook de gemeente Veghel. Tevens stond Guus stil bij de start van een prima samenwerking met de nieuwe partners op de Noordkade waaronder Phoenix Cultuur, Kunstgroep de Compagnie en de Stichting CHV Noordkade. Wat volgde was een geanimeerde receptie met veel complimenten voor de nieuwe ruimte en de kunststukken.

Meer berichten