De dames van de Open Atelierroute hebben er zin in.
De dames van de Open Atelierroute hebben er zin in.

Open Atelieroute Veghel viert dit weekend haar eerste lustrum

Kunst en cultuur 689 keer gelezen

VEGHEL | De Open Atelierroute viert in het weekend van 23 en 24 september haar eerste lustrum. 52 kunstenaars uit verschillende disciplines zoals schilderen, tekenen, fotografie, beeldhouwen en keramiek, glas- en leerkunst zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor dit kunstzinnige evenement.

De organisatie is in handen van het enthousiaste drietal Barbara van der Burgt, Claire Horck en Marie-José van der Zee. De dames, zelf kunstenaar, zijn er vanaf de eerste editie in 2007 bij betrokken. "Voor ons is het een dubbel lustrum. Aan de ene kant het evenement en aan de andere kant wij als organisatie", vertelt Claire. Er zijn een paar verschillen ten opzichte van de eerste editie. Zo is de organisatie geprofessionaliseerd en maakt de Open Atelierroute geen gebruik meer van subsidies. "Alleen het eerste jaar hebben we subsidie ontvangen. Sindsdien bedruipen we onszelf. De eerste editie was zwaar qua organisatie. Je doet alles voor de eerste keer. Nu staat alles en is het vooral heel leuk", laat Barbara weten.

Jeugd van Veghel
Marie-José is het met haar collega-kunstenares eens. "Het loopt gewoon goed. De reacties de afgelopen keren waren lovend en de deelnemende kunstenaars zijn stuk voor stuk gedreven." Om dit lustrum een extra gouden randje te geven, heeft de organisatie besloten om de kunstenaars van de toekomst, de jeugd van Veghel, een podium te bieden. Samen met studenten van het Zwijsen en Fioretti College presenteren een aantal jonge talenten hun kunst op de Noordkade. Barbara: "De folder met de route ligt bij het UITpunt op de Markt en bij de receptie van Phoenix op de Noordkade. Hij is ook digitaal te downloaden via: www.openatelierrouteveghel.nl. De kunstliefhebber kan dit weekend volop van kunst genieten."

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant