Op zondag is Het huis van Jip & Janneke te zien.
Op zondag is Het huis van Jip & Janneke te zien.

Eerste voorstellingen van De Blauwe Kei te zien in nieuwe zaal

Kunst en cultuur 1.117 keer gelezen

VEGHEL | Mark van de Veerdonk bijt vandaag (vrijdag 12 januari) het spits af in de nieuwe grote zaal van Theater De Blauwe Kei op de CHV Noordkade. Mark van de Veerdonk is te zien op vrijdag 12 januari en zaterdag 13 januari om 20.15 uur. Op zondag 14 januari staat de kindervoorstelling Het huis van Jip en Janneke in de nieuwe zaal van De Blauwe Kei.

In Kaaskleum, de voorstelling van Mark van de Veerdonk, gaat 'onze' Brabantse cabaretier op zoek naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. De rest mag, wat hem betreft, gerust met de aanstaande zondvloed mee. We willen steeds meer en meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. "Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutelhanger bedacht, de uitvinding die het mogelijk maakt om al je sleutels in één keer kwijt te raken? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water!? Op weg naar een beter leven zijn we behoorlijk de weg kwijtgeraakt", aldus Mark.

Op zondag is Het huis van Jip & Janneke te zien. Het tijd voor een jubileumvoorstelling rondom Nederlands beroemdste buurkinderen. Want in 2017 is de HEMA jarig. De winkel bestaat dan negentig jaar en is dan tevens vijfentwintig jaar verbonden aan de populaire kinderfiguurtjes Jip en Janneke. Jip en Janneke, getekend door Fiep Westendorp, kregen vanaf 1952 landelijke bekendheid door hun wekelijkse avonturen in Het Parool.

Kaarten voor Mark van de Veerdonk kosten 16 euro, kaarten voor Het huis van Jip en Janneke kosten 19.50 euro en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant