Afbeelding
Veghelse Toneel Publieksprijs

Het publiek houdt van Fred Delfgaauw

Kunst en cultuur 489 keer gelezen

VEGHEL | De volgende toneelvoorstelling van Theater De Blauwe Kei op de CHV Noordkade in Veghel is Paradijsvogels van Fred Delfgaauw. Delfgaauw is een graag geziene artiest in het Veghelse theater; hij is een bijzondere theatermaker met een geheel eigen stijl die hem in 2015 de Veghelse Toneel Publieksprijs opleverde. Paradijsvogels is op zaterdag 20 januari om 20.30 uur te zien in de Podiumzaal, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op de Noordkade.

In theaterseizoen 2014-2015 werd Fred Delfgaauw door Theater De Blauw Kei geëerd met de Veghelse Toneel Publieksprijs voor zijn voorstelling Wachtkamer van de liefde.

'Vreemde eend in de bijt'
Dit seizoen komt Delfgaauw naar Veghel met zijn nieuwste solovoorstelling Paradijsvogels waarin hij het publiek op onnavolgbare wijze meeneemt in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. "U kent ze wel. Ze zijn bijzonder. Volgens velen vreemd, lachwekkend. Ik heb het over mensen die worden ervaren als een vreemde eend in de bijt, maar in werkelijkheid zijn het paradijsvogels. De manier waarop zij naar de wereld kijken gaat vaak gepaard met humor, maar ook met een groot gelijk. Wie is hier nu gek?", aldus Delfgaauw.

'Je moet hem zien'
De theatervorm van Fred Delfgaauw is een wonderbaarlijke versmelting van meerdere disciplines. Herman van Veen zei ooit: "Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje. Humor en ontroering liggen in zijn aangrijpende voorstellingen altijd pal naast elkaar."
De pers is na iedere voorstelling van Fred Delfgaauw lovend. De Volkskrant schreef: 'Delfgaauw is niet uit te leggen. Je moet hem zien, je moet hem meemaken'. Het Algemeen Dagblad voegt daar het volgende aan toe: 'Niet voor niets ontving hij meerdere keren de Toneelpublieksprijs. Het publiek houdt van hem'.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Paradijsvogels is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen.
Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen. Kaarten kosten 16 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via de website van het Veghelse theater: www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant