Een jazz/moderne dansgroep onder leiding van Lieke van den Akker.
Een jazz/moderne dansgroep onder leiding van Lieke van den Akker.

Souplesse gaat verrassen in FestiDans De Show

Kunst en cultuur 1.496 keer gelezen

VEGHEL | Theater De Blauwe Kei uit Veghel organiseert voor het vijfde jaar FestiDans, een dansactiviteit waaraan twaalf dansgroepen uit de regio deelnemen. Op vrijdag 16 maart schittert iedere dansgroep met een eigen choreografie tijdens FestiDans De Show. In het voortraject van FestiDans volgden de deelnemers diverse workshops en bezochten zij de voorstelling Tabula Rasa van Isabelle Beernaert.

Souplesse Sport & Dance uit Erp doet dit jaar met drie groepen mee aan FestiDans; een breakdance groep van Tim Hendriks, een jazz/moderne dansgroep onder leiding van Lieke van den Akker en een moderne dansgroep van Samantha Heesakkers. Alle drie de docenten vertellen zeer enthousiast over hun eigen dansstijl. "Breakdance heeft zoveel mogelijkheden voor creativiteit", aldus Tim. Zowel Lieke als Samantha benoemen juist het 'verhaal' dat je door middel van dans over kan brengen aan een publiek.

Creatieve groep
Liekes dansers, een groep van rustige, aandachtige leerlingen die veel plezier hebben in de lessen, dansen allemaal al vanaf zeer jonge leeftijd. Voor FestiDans de Show heeft deze groep gekozen voor een niet-alledaagse voorstelling. Zij gaan terug in de tijd. De breakdance groep van Tim bestaat uit dansers met 3 tot 4 jaar ervaring. Het is een creatieve groep waarvan twee jongens ook nog hun eigen muziek maken. Voor FestiDans hebben zij breakdance voor het publiek in petto, maar dan in een andere vorm dan ze gewend zijn. De groep van Samantha gaat een modern stuk neerzetten voor FestiDans de Show. Hoe precies, dat wordt een verrassing.

Kaarten voor FestiDans De Show kosten 8.50 euro en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant