George en Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël.
George en Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

De sleutel naar de poorten van wereldvrede?

Kunst en cultuur 390 keer gelezen

VEGHEL | De muzikale conflictkomedie George & Eran lossen wereldvrede op staat op vrijdag 23 maart in Theater De Blauwe Kei op de CHV Noordkade in Veghel. In dit toneelstuk, het slotstuk van een bewierookte trilogie, hebben George en Eran de sleutel gevonden om de poorten naar de wereldvrede te openen. De voorstelling is op vrijdag 23 maart om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op CHV Noordkade. Kaarten kosten 15 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

George & Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema's in hun voorstellingen teruggebracht tot menselijke proporties. George & Eran lossen wereldvrede op! De Finale is een coproductie met Theater RAST, een intercultureel theatergezelschap onder leiding van Celil Toksöz en Saban Ol. De eerdere samenwerkingen met George en Eran waren succesvol en te zien op diverse podia in theaters en festivals in binnen- en buitenland, waaronder Veghel. Dit jaar volgt een afscheidstournee langs ruim vijftig theaters verspreid over het hele land. De twee vrienden, de Syrische Hollander George en de Israëlische Nederlander Eran, keren voor een laatste keer terug op het podium om eindelijk de klus te klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen.

Moederland
George ondernam een reis richting zijn moederland en strandde in Lesbos, waar hij elke dag honderden landgenoten aan zag spoelen in overvolle en beschadigde boten. Hij deed wat hij kon en droeg zoveel zijn schouders dragen konden. Eran trok vol goede moed naar Den Haag en ondernam een reis die hem leidde langs beleidsmakers en wetgevers. Via Brussel langs Parijs naar Berlijn om te praten met mensen die het verschil kunnen maken, om zo de vrede als domino-effect over de wereld te verspreiden. In dit slotstuk van hun bewierookte trilogie hebben zij de sleutel gevonden waarmee ze de poorten openen die naar Wereldvrede zullen leiden. Dit stuk kan overigens los bekeken worden van de vorige twee voorstellingen.

Veghelse Toneel Publieksprijs
George & Eran lossen wereldvrede op! De finale is genomineerd. Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant