Afbeelding

Plankwerk neemt afscheid van Martien Donkers

Kunst en cultuur 1.080 keer gelezen

KELDONK | Toneelvereniging Plankwerk uit Keldonk stond de afgelopen vier avonden op de planken met de avondvullende klucht 'Boerenbont en rode lampjes' van Carl Slotboom. Zeven amateurspelers speelden onder regie van Rieky van Lankveld een prachtige uitvoering.

Hans Rijkers kwam als naïeve boerenjongen Henderik Buitendijk terecht in een bordeel, waar Henriette van Amstel als Dolly en Carin Claassen als Betty in de rol van prostituees hem in de waan lieten dat zij fysiotherapeuten waren. Als beide dames even niet aanwezig zijn en er een 'patiënt' op bezoek komt, legt Henderik haarfijn uit aan debutant Bram Ketelaars als Kees waarom jongetjes gecastreerd worden. Het werd Kees allemaal teveel, waardoor hij niet meer toekwam aan hetgeen waarvoor hij eigenlijk kwam.
Doordat 't bordje kamer te huur achter het raam niet was verwijderd, vielen Joke van Asseldonk als Moeder Watergang en Suzanne van Uden als Klaartje het bordeel binnen om er net als Henderik een kamer te huren. Wel incognito om te voorkomen dat Henderik erachter kwam dat zijn verloofde en schoonmoeder achter zijn verblijfplaats waren gekomen.
Maar als debutant Jordy Vergucht als Wim denkt dat Klaartje en Moeder nieuw zijn in het bedrijf loopt de planning iets anders dan verwacht. De reacties uit het publiek waren lovend. Puntje van kritiek was dat sommige spelers niet goed verstaanbaar waren.

Afscheid Martien Donkers
Op vrijdagavond werd officieel afscheid genomen van Martien Donkers. Na ruim 31 jaar officieel lid te zijn geweest nam hij afscheid van Plankwerk. Hij werd door zijn jarenlange ervaring als toneelspeler, decorbouwer en bestuurslid gezien als een echte leermeester. Martien speelde in 1986 zijn eerste toneelstuk en zijn laatste in 2014. Als dank werd Martien benoemd tot erelid van de vereniging, waardoor hij gratis de voorstellingen mag bezoeken.

Nieuwe leden
Plankwerk is nog op zoek naar nieuwe leden. Meld je aan bij een van de leden of mail of bel Hans: plankwerk@ziezo.biz of 0657317553.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant