Afbeelding

Geslaagde excursie seriekopers De Blauwe Kei

Kunst en cultuur 517 keer gelezen

VEGHEL | Een bus met bezoekers van theater De Blauwe Kei is op dinsdag op excursie geweest naar het Zaantheater in Zaandam. Dit gebeurde in het kader van de series Op de huid, die het Veghelse theater al sinds 2011 programmeert in de Kleine Zaal. Wie een serie Op de huid bestelt, wordt twee maal per jaar uitgenodigd om deel te nemen aan een excursie.

De excursie startte met een kort bezoek aan de Zaanse Schans, een woon-werkgebied waarin de 18de en 19de eeuw herleven. Na een rondwandeling vervolgde de groep haar weg naar het Zaantheater, waar Bruun Kuijt (regisseur, scriptschrijver en acteur) en Erris van Ginkel (scriptschrijver) meer vertelden over het werken achter de schermen van een theatervoorstelling. Erris is betrokken bij de voorstelling Dansen met de vijand, op 9 mei in De Blauwe Kei te zien, en beide heren lichtten een tipje van de sluier op over twee voorstellingen die volgend seizoen in het Veghelse theater staan.
Aansluitend genoot de groep van een lunch, waarna een bezoek gebracht werd aan de voorstelling Brel & Brass in het Zaantheater. Het Zaans showorkest vertolkte samen met zangeres Micheline van Hautem en bastrombonist Jos Jansen de bekende liederen van Jacques Brel. Vervolgens werd de terugreis naar Veghel ingezet. "Elke keer weer weet De Blauwe Kei ons te verrassen. Wat leuk om ook eens te horen hoe het proces van het schrijven van een script gaat en hoe de casting voor een voorstelling gedaan wordt. Volgend jaar hopen we weer mee te gaan", aldus een deelnemer aan de excursie. Theater De Blauwe Kei biedt elk seizoen twee series Op de huid aan; vijf voorstellingen in de Kleine Zaal waarbij je 'op de huid' van de artiest zit. Voor volgend seizoen zijn er weer twee series geprogrammeerd. Welke voorstellingen hier onderdeel van zijn wordt bij het uitkomen van het complete programma, op dinsdag 15 mei om 23.00 uur, bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant