'Hide and Seek' te zien bij Galerie Door

Kunst en cultuur 201 keer gelezen

MARIAHEIDE | Bij Galerie Door in Mariaheide is van zaterdag 9 juni tot zaterdag 15 september de tentoonstelling 'Hide and Seek' te zien. Tijdens deze zomerexpositie worden kunstwerken van de Duitse Jutta Kallfelz en de Zuid-Koreaanse Coco Sung getoond.

De opening van de zomerexpositie vindt zaterdag 9 juni plaats tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Allebei de kunstenaars zijn bij de opening aanwezig. Zowel Coco Sung als Jutta Kallfelz studeerden hedendaags sieraadontwerp aan Burg Giebichenstein onder leiding van Daniel Kruger, een sieraadkunstenaar van het eerste uur. De titel 'Hide and Seek' verwijst naar 'verstoppertje spelen', naar verbergen en zoeken. Als je deze titel 'vertaalt' naar het werk in deze tentoonstelling, kun je zeggen dat de kijker wordt uitgenodigd, om te zoeken naar wat er in de kunstwerken verborgen ligt.

De maskerachtige halssieraden van Coco Sung bijvoorbeeld, zijn opgebouwd uit verschillende houten puzzelstukken, die overdadig versierd zijn met koperen pailletten, lovertjes en muhansa zaden. Ieder afzonderlijk puzzelstuk ziet eruit als een voorstelling. Samen vormen ze een masker. En maskers worden over de hele wereld gebruikt om te beschermen, te verbergen, om een theater mee te maken, om mee te spelen. Het werk van Jutta Kallfelz laat ons een heel andere manier van kijken en speuren zien. Het onderwerp van Jutta Kallfelz's werk is de natuur. Het meeste werk is gemaakt uit aluminium blokken. Ze speelt met het materiaal, gebruikt de glanzende koelte van het metaal zodanig dat licht en schaduw het gewenste resultaat – de ziel van het onderwerp – laten zien. Galerie Door is geopend zaterdag 9 juni van 15.00 tot 19.00 uur. Zondag 10 juni van 12.00 uur tot 16.00 uur en vervolgens iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Galerie Door zit aan Versantvoortstraat 1 in Veghel, entree Pastoor van Haarenstraat. Vanaf 15 juli tot en met 5 augustus is Galerie Door wegens vakantie gesloten. www.galeriedoor.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant