De jury over Rundfunk: 'Retestrak, snoeihard en gruwelijk grof.'
De jury over Rundfunk: 'Retestrak, snoeihard en gruwelijk grof.'

Genomineerden Cabaretprijzen in theater De Blauwe Kei

Kunst en cultuur 399 keer gelezen

VEGHEL | De nominaties voor de Cabaretprijzen zijn onlangs bekendgemaakt. Drie van de zes genomineerden voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende avondvullende voorstelling van het seizoen, komen aankomend seizoen naar De Blauwe Kei in Veghel. Ook is één van de zes genomineerden voor De Neerlands Hoop 2018 in het Veghelse theater te zien. De Neerlands Hoop is de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Wat betreft de Poelifinario gaat het om de avondvullende voorstellingen Showponies met Alex Klaassen (zaterdag 27 oktober 2018), Om Alles! van Richard Groenendijk (vrijdag 20 november 2018) en Geloof Ons Nou Maar van Veldhuis & Kemper (vrijdag 12 april 2019).
De genomineerde voor De Neerlands Hoop die naar De Blauwe Kei komt is het duo Rundfunk. Zij komen op woensdag 24 april 2019 met de voorstelling Wachtstumsschmerzen naar Veghel.
Over het duo Rundfunk zei de jury het volgende: "Retestrak, snoeihard en gruwelijk grof. Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout zijn in Wachstumsschmerzen even ontwapenend als brutaal in een grote verzameling pijnlijk foute, maar hilarische en absurde scènes. Het tempo ligt hoog, de energie knalt de zaal in. Het duo is zeer goed op elkaar ingespeeld, scherp geregisseerd en maakt slim gebruik van een vernuftig decor. Rundfunk is een verademing, met cabaret dat de grenzen oprekt én er prettig ver overheen gaat."
De winnaars van de Poelifinario en De Neerlands Hoop worden op maandag 1 oktober bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant