Afbeelding

Openluchtvoorstellingen op de Noordkade

Kunst en cultuur 696 keer gelezen

VEGHEL | De zomervakantie wordt deze week ingeluid met twee openluchtvoorstellingen voor jong en oud op de CHV Noordkade in Veghel. Op donderdag 12 juli presenteert Toneelvereniging Mariahout de voorstelling 'De kleine zeemeermin' en op vrijdag 13 juli presenteert Jeugdtheatergroep Kersouwe de voorstelling 'De avonturen van Pinokkio'.

Bijna iedereen kent de sprookjes wel of is er mee opgegroeid: Pinokkio en De Kleine Zeemeermin. Het mini-openluchttheater festival biedt ouders en/of grootouders een leuk uitje met hun (klein-)kinderen. Beide voorstellingen zitten vol humor, liefde, beweging, zang en er wordt veel aandacht geschonken aan decor, kleding en grime.

De Kleine Zeemeermin
Op donderdagmiddag 12 juli speelt Toneelvereniging Mariahout om 15.00 uur de voorstelling De Kleine Zeemeermin. Een eigentijds sprookje met actuele thema's waarin de Prins van het Land, Kaap de Zoete Hoop trotseert op zoek naar kibbeling, maar de dochter van de Koningin van de Zee Arial vangt.

Pinokkio
Aansluitend speelt Jeugdtheatergroep de Kersouwe op vrijdagmiddag 13 juli om 14.30 uur de voorstelling De avonturen van Pinokkio. Een bewerking op het bekende verhaal van Carlo Collodi uit 1883, waarin Pinokkio zich in allerlei avonturen stort in zijn reis om een echte jongen te worden.

Theatergezelschappen
Inmiddels is het alweer het derde jaar dat Toneelvereniging Mariahout een openluchtvoorstelling op de Noordkade verzorgt. Dit is inmiddels zo succesvol gebleken, dat ook Jeugtheatergroep Kersouwe deze keer aansluit. Beide theatergezelschappen zijn bekend in de regio en reizen al jaren door heel Brabant met hun openluchtvoorstellingen.

Wittern
De openluchtvoorstellingen vinden plaats achter Wittern op de CHV Noordkade in Veghel en worden ondersteund door de theaterafdeling van Phoenix Cultuur. Tickets zijn te koop via theater de Blauwe Kei en kosten 5 euro per stuk, een combinatieticket voor beide voorstellingen kost 7.50 euro. Meer informatie via: www.blauwekei.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant