Theatergroep De Kale brengt De Klucht Van De Molenaar.
Theatergroep De Kale brengt De Klucht Van De Molenaar. Foto: Onno Roozen
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Dichter bij Bredero kun je niet komen

Kunst en cultuur 628 keer gelezen

VEGHEL | Theatergroep De Kale brengt De Klucht Van De Molenaar, de klassieker van de Nederlandse toneelliteratuur, terug op het toneel. Het toneelstuk is op donderdag 15 november om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op CHV Noordkade. Kaarten kosten 18 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

De zeventiende eeuw is misschien wel de meest boeiende periode in de geschiedenis van Nederland. De Gouden Eeuw wordt over het algemeen gezien als de tijd waarin de Nederlandse culturele identiteit is ontstaan.
Velen kijken nog steeds gefascineerd naar de meesterwerken van schilders als Rembrandt en Vermeer. Voor de literatuur uit die periode is de laatste decennia echter weinig belangstelling. Onterecht volgens Theatergroep De Kale, want er zijn in die tijd mooie en belangwekkende werken geschreven.
Vondel krijgt af en toe nog de aandacht die hij verdient, maar de komische toneelteksten verdienen die aandacht ook, zeker die van Bredero. De rijkdom van zijn taal mag niet vergeten worden, vandaar dat Theatergroep De Kale zich daarvoor inzet. De groep maakt al jaren eigenzinnige voorstellingen op basis van Nederlandse toneelteksten uit de zeventiende eeuw.

Bredero eren
Om Bredero te eren speelt Theatergroep De Kale de klassieker van de Nederlandse toneelliteratuur in het jaar dat de schrijver precies 400 jaar geleden overleed. De Klucht Van De Molenaar Van Bredero is een bruisende en toegankelijke voorstelling.
De spelers van De Kale brengen met hun beeldende, eigenzinnige speelstijl en een fantasievolle vormgeving de Gouden Eeuw een beetje dichterbij. Zij brengen de oorspronkelijke tekst weer tot leven en maken van deze klassieker een bruisende en hilarische komedie.
De pers schreef: 'De voorstelling is een feest' en 'Dichter bij Bredero kun je niet komen.'

Veghelse Toneel Publieksprijs
De Klucht Van De Molenaar van Theatergroep De Kale is genomineerd. Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant