Het nieuwe bestuur heeft er zin in.
Het nieuwe bestuur heeft er zin in.

Nieuw bestuur en nieuwe plannen voor Open Atelierroute

Kunst en cultuur 828 keer gelezen

VEGHEL | Het nieuwe bestuur van de Open Atelier Veghel heeft bij notaris Deddens de statuten ondertekend van een nieuwe stichting: Stichting Open Atelierroute Veghel.

Bij de eerdere edities van de Open Atelierroute was de stichting ondergebracht bij Stichting Vrienden van Pieter Brueghel en door de opheffing van deze stichting was een nieuwe vorm noodzakelijk. De oprichting van de nieuwe stichting valt samen met een nieuw bestuur. Na het lustrum van de vorige editie van de Open Atelier Route Veghel in september 2017 heeft het oude bestuur het stokje overgedragen aan een nieuw bestuur: 'Na tien jaar en vijf edities was het tijd voor een frisse wind'.

Het nieuwe bestuur is de laatste paar maanden al vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor de komende editie op 28 en 29 september 2019. Aafke Steenhuis (beeldend kunstenaar), Henrian Selten (kunstenaar en docent) en Inge Cremers (keramist) geven aan dat ze zin hebben in het nieuwe avontuur. Aafke en Henrian vertellen: "Veel van wat de afgelopen tien jaar is neergezet, werkt goed en nemen we over. Een aantal zaken gaan we opfrissen en aanpassen aan de huidige tijd. Daarover zullen jullie in de komende tijd meer gaan zien en horen." Inge vult aan: "We vinden het belangrijk om ook de jeugd, de kunstenaars van de toekomst, een podium te geven tijdens de atelierroute. Er vinden momenteel gesprekken plaats met scholen in de omgeving om de mogelijkheden te bespreken."

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de aanloop naar de Atelierroute 2019? Volg dan de Facebookpagina van de nieuwe stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant