Afbeelding

Veghelse kunstenares exposeert voor het eerst

Kunst en cultuur 1.617 keer gelezen

VEGHEL | In de expositieruimte van boekhandel Bek, Boeken & Bijzonders in Veghel exposeert Meike Rijkers haar werken. De allereerste expositie van de Veghelse kunstenares is te bezoeken tot en met 11 januari.

Na het jarenlang beoefenen van de teken- en schilderkunsten heeft Meike Rijkers de grote stap gezet naar het professioneel aanpakken van haar toekomstvisie. Geboren in Veghel, nu wonend in 's Hertogenbosch, is ze haar droom carrière gaan opbouwen. Van kleins af aan was tekenen een deel van haar leven en dat is alleen maar meer en meer geworden. Van stiekem tekenen tijdens de schooluren tot het volgen van cursussen is haar eigen stijl ontstaan.
Inmiddels tekent ze realistische portretten, schildert ze kleurrijke landschappen en gaat ze los op abstracte kleurexplosies. Juist het contrast tussen figuratief en abstract is wat haar zo sterk maakt. Precies de twee tegenpolen van elkaar versterkt haar inzicht in beide vakgebieden.

Liefde
Een van haar portretten heeft ze persoonlijk af mogen geven in het AVROTROS gebouw in Hilversum aan de persoon in kwestie: Thomas Cammaert (acteur, musicalster en De Mol van het zeventiende seizoen van Wie Is De Mol).
Vanaf toen is haar liefde voor het portretteren nog meer gegroeid en is Meike nog volop bezig met het verfijnen van haar vaardigheden. Ze vindt het fantastisch mensen dat te kunnen bieden wat ze niet zouden verwachten en maakt daarom ook graag bijzondere kunstwerken voor ieder die wil.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant