Afbeelding

Theater voor een tientje

Kunst en cultuur 624 keer gelezen

VEGHEL | Het Nationaal Theaterweekend vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari. De Blauwe Kei doet hier dit jaar weer aan mee. Dit betekent dat iedereen dat weekend voor 10 euro een voorstelling kan bezoeken in het Veghelse theater op de Noordkade. Daarnaast organiseert De Blauwe Kei een uitgebreid randprogramma.

Voor 10 euro kunnen theaterliefhebbers op vrijdag 25 januari naar De Gouden Jaren, een theatershow met pakkende beelden en muziek uit vervlogen jaren, met onder andere Cor Bakker. Zaterdag 26 januari zijn er twee voorstellingen. Cabaretier Erik van Muiswinkel komt met De Oplossing, een cabaretvoorstelling voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar en in het Magazijn staat fingerstyle-gitarist Mart Hillen. Zondag 27 januari zetten Ernst, Bobbie en de rest twee keer (om 13.30 uur en 16.00 uur) de Grote Zaal op z'n kop met Geklungel In De Jungle.
Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Nationaal Theater Fonds en de BankGiro Loterij. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost 10 euro en daarnaast zijn er extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het Theaterweekend een belevenis voor iedereen; jong en oud, vaste en nieuwe bezoekers.

Randprogramma
Gedurende het gehele Nationale Theaterweekend organiseert De Blauwe Kei een randprogramma. Op vrijdag 25 januari is de voorstelling De Gouden Jaren onderdeel van De Nacht van de Noordkade. Op zaterdag 26 januari verzorgt onder andere directeur Harry Vermeulen rondleidingen door het theater en op zondag 27 januari vinden er diverse activiteiten voor kinderen plaats rondom de jeugdvoorstelling Ernst, Bobbie en de rest.
Informatie over de Nacht van de Noordkade, het inschrijven voor de rondleidingen en de precieze invulling van de kindermiddag volgt op een later moment.

Reserveren
Kaarten voor de voorstellingen van De Gouden Jaren, Erik van Muiswinkel, Mart Hillen en Ernst, Bobbie en de rest kosten 10 euro (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De verschillende randactiviteiten tijdens het Nationaal Theaterweekend zijn gratis te bezoeken.
Meer informatie is te vinden op www.blauwekei.nl/NationaalTheaterweekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant