Jack Wouterse is terug in het theater met De Laatste, een project dat al een tijdje op zijn verlanglijstje stond.
Jack Wouterse is terug in het theater met De Laatste, een project dat al een tijdje op zijn verlanglijstje stond. Foto: Hans Christan Anderson
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

De Laatste is uniek, zoals acteur Jack Wouterse zelf

Kunst en cultuur 530 keer gelezen

VEGHEL | De Laatste is een solotheatervoorstelling van Jack Wouterse waarin één laatste grote droom van een oude man centraal staat. De Laatste is op woensdag 13 februari om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op de CHV Noordkade. Kaarten kosten 19.60 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Hij kwam in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in diverse toneelstukken, waaronder dé theaterhit Walden met Arjan Ederveen.
Wouterse speelde ook in tal van films, zoals de klassiekers Lang Leve De Koningin, Noorderlingen en Suzy Q waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack zelf filmmaker en een graag geziene gast in populaire tv-series als All Stars en Grijpstra en de Gier.
Nu is hij terug in het theater met De Laatste, een project dat al een tijdje op zijn verlanglijst stond en waar hij bijna alles zelf voor doet: spel, tekst, muziek, decor en regie. Dat is tamelijk uniek in het Nederlandse theater, maar dat is Jack Wouterse zelf ook. Niet alleen uniek, maar vooral ook een vakman en een geweldig acteur, en dat bewijst hij in De Laatste.

Storyboard
Wouterse vroeg zichzelf af: "Ik ben zestig plus en ik heb al zoveel gedaan. Wat wil ik nog graag doen? Een van de dingen is een film maken, maar ik ben geen schrijver, maar een maker. Dus hoe kan ik het verder ontwikkelen? Door te spelen, door het te doen, op het toneel. De voorstelling is eigenlijk één groot storyboard. Het is een verhaal in een verhaal", vertelt hij.
Het stuk gaat over een man die, net als Wouterse, circusartiest is geweest en die een speelfilm wil maken. Een oude man, zijn hond, een dode vrouw, een afvallige dochter en een ontvoerd kleinkind zijn de elementen in dit fascinerende stuk. Het is volgens De Volkskrant 'origineel, af en toe vervreemdend en ontroerend theater, maar vooral magisch'.
Kaarten kosten 19.60 euro en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Veghelse Toneel Publieksprijs
De Laatste is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant