Noa, docente Ryemma Stoop, Ruben en Jonas.
Noa, docente Ryemma Stoop, Ruben en Jonas. Foto: Karin Jonkers - Yell & Yonkers

Het extra tekenatelier voor kinderen start in februari

Kunst en cultuur 591 keer gelezen

VEGHEL | De jaarcursus Tekenatelier voor kinderen van 8 jaar tot en met 12 jaar is zo succesvol gebleken dat Phoenix Cultuur vanaf vrijdag 8 februari een tweede atelier opstart. Dit atelier staat onder leiding van kunstenaar en docente Ryemma Stoop.

Tijdens de start van de jaarcursus in september 2018 werd al direct zichtbaar dat het Tekenatelier voor kinderen populair is. Met een mooie volle groep van vijftien kinderen kwamen nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst te staan. Ondertussen liep de wachtlijst in de daarop volgende maanden verder op, waardoor Phoenix Cultuur heeft besloten geïnteresseerden niet tot het volgende cursusseizoen te laten wachten. Vanaf vrijdag 8 februari start kunstenaar en docente Ryemma Stoop met een tweede tekenatelier van twaalf lessen, wekelijks van 18.00 uur tot 19.30 uur, op de Noordkade in Veghel.

Tekenatelier
Het tekenatelier is opgezet voor kinderen die erg veel houden van tekenen en waarbij tekenen veel meer is dan iets maken met potlood op papier. Ze oefenen, onderzoeken en experimenteren met verschillende materialen zoals houtskool, inkt en verf. Ook gebruiken ze soms verrassende materialen om de vaardigheden te verscherpen en te spelen met de mogelijkheden. Er worden uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld animatie, graffiti, aquarel en linoleum.

Thema: Natuurlijk!/?
Elk cursusjaar wordt er tijdens het tekenatelier gewerkt rondom een thema. Dit jaar is het thema Natuurlijk!/?. Wat is natuurlijk, wat vinden we natuurlijk en wat weten we hier eigenlijk van? Gewapend met tekenmaterialen leren de kinderen over vorm, verhoudingen, kadering, kleur en tonen. Binnen het thema raken ze geïnspireerd door uiteenlopende bronnen zoals de seizoenen, perspectieven, allerlei processen, kleuren en licht. Daarbij komen verschillende kunststromingen en kunstenaars uit het heden en verleden voorbij. Wat zijn de overeenkomsten tussen Monet en Mondriaan? Hoe zit het nu eigenlijk met Picasso? Maar gaan ze bijvoorbeeld ook kijken naar wat er gek is aan Donald Duck.
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen zich via de website van Phoenix Cultuur www.phoenixcultuur.nl aanmelden voor het tekenatelier. Mail voor vragen naar info@phoenixcultuur.nl of bel 0413-782010. Gezien de grote belangstelling is het advies niet te lang te wachten met aanmelden voor dit tweede atelier.

Finn, Yulia en Sarah
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant