De choreografie is gebaseerd op de negatieve gevolgen van social media op het zelfbeeld van jongeren.
De choreografie is gebaseerd op de negatieve gevolgen van social media op het zelfbeeld van jongeren.

Souplesse presenteert actueel thema bij FestiDans

Kunst en cultuur 743 keer gelezen

VEGHEL | Theater De Blauwe Kei organiseert voor het zesde jaar FestiDans, een dansactiviteit waaraan diverse dansgroepen uit de regio deelnemen. Dit jaar maar liefst elf. Op vrijdag 29 maart schittert iedere dansgroep met een eigen choreografie tijdens FestiDans De Show. In het voortraject van FestiDans volgden de deelnemers diverse workshops en bezochten zij de voorstelling van de Junior Company van het Nationale Ballet.

Souplesse Sport & Dance uit Erp doet dit jaar met twee groepen mee aan FestiDans; een breakdance jongensgroep (10 tot en met 11 jaar) van docent Wouter en een jazzgroep (11 tot en met 13 jaar) onder leiding van docent Judith.

Comfortzone
De meeste danseressen van Judiths groep zijn al vanaf hun kleuterjaren actief bij Souplesse. Judith: "De dansgroep bestaat uit zeventien vrolijke meiden tussen de 11 en 13 jaar. Naast veel gezelligheid (soms iets te), wordt er hard gewerkt en hebben we veel talent voor spel in de groep. Er zit veel leven in deze groep met eigen ideeën en inbreng. Hierdoor komen dansen ook mooi tot leven in de lessen."
De workshops die de dansers tijdens het FestiDans-traject volgden haalden hen uit hun comfortzone, wat goed werd ontvangen. "Leuk om met dans bezig te zijn op een manier die anders is dan dat mijn leerlingen gewend zijn. Tijdens de coachingsavond hebben we daarnaast goede tips gekregen om nóg meer gevoel in de dans te stoppen."

Social media
Op vrijdag 29 maart staat de groep van Judith, net als die van Wouter, op het podium van De Blauwe Kei.
De dansstijl van Judiths groep is jazz; van modern tot funky. "De choreografie is gebaseerd op een thema dat een grote rol speelt binnen de huidige maatschappij: de negatieve gevolgen van social media op het zelfbeeld van jongeren. De zeventien dansers laten een spannende strijd zien tussen de kracht van jongeren en de kracht van social media."

FestiDans De Show
Tijdens FestiDans De Show voeren elf groepen een dans op. Daarnaast zijn er gastoptredens van onder meer Davy Denkers (Fro-Fro) van dansgroep Avant Garde. Juvat Westendorp - bekend van SYTYCD, GTST en de films Onze Jongens en Tuintje in mijn hart - neemt wederom de presentatie op zich. Kaarten voor FestiDans De Show kosten 8,50 euro, dat is inclusief een drankje.

Kaarten zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op CHV Noordkade op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant